Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je een afscheiding in je tuin

In een beperkte buitenruimte kan het een uitdaging zijn om elke hoek optimaal te benutten. Een scheidingswand kan worden gebruikt om uw buitenruimte op te splitsen in kleinere delen en een meer dynamische uitstraling te creëren. Ze zijn ook een goede manier om privacy toe te voegen of een lelijk uitzicht te verbergen als uw buitenruimte uitkijkt op een ander huis of een andere doorn in het oog. Lees verder voor enkele ideeën voor afscheidingen die u zeker aan het denken zullen zetten over hoe u ze in uw eigen buitenruimte kunt gebruiken.

Bakstenen of stenen pilaren schutting

Een van de beste materialen voor het maken van een afscheiding buiten is baksteen of steen. Als u de kosten laag wilt houden, kunt u zelfs hergebruikte bakstenen of stenen van een oude muur gebruiken. Een stenen of bakstenen zuil of pilaar kan een prachtig architectonisch element zijn dat diepte toevoegt aan uw buitenruimte. Bakstenen of stenen zuilen kunnen ook de perfecte plek zijn om klimplanten of andere planten te planten die gemakkelijk kunnen worden getraind om verticaal te groeien op het oppervlak van uw keuze.

Houten bogen of hekken

Als u hout in uw buitenafscheiding wilt verwerken, zijn bogen en hekken geweldige opties. Een boogvormige houten omheining is een klassieke look die kan worden gebruikt om een grens te creëren tussen verschillende buitenruimtes. U kunt ook een meer modern ogende buitenruimte creëren met behulp van een rechte houten omheining in een verscheidenheid van stijlen en kleuren. Hout is ook een goede keuze voor buitenafscheidingen omdat het zeer veelzijdig is en op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Afhankelijk van de stijl van het hout dat u kiest, kunnen bogen of hekken ook functioneel zijn, zodat u tuingereedschap of grasmaaiers kunt verbergen.

Glazen panelen in je windscherm

Als u licht in uw buitenruimte wilt laten maar een modernere look wilt, is een glazen afscheiding een goede keuze. Glazen panelen kunnen worden gebruikt om een meer afgesloten buitenruimte te creëren of om visueel belang toe te voegen door het omringende landschap te weerspiegelen. U kunt ook een grote verscheidenheid aan kleuren of getinte glaspanelen gebruiken voor een meer dramatische look. Als u planten in uw glazen wand wilt verwerken, kunt u een techniek gebruiken die “hydrocultuur” wordt genoemd, waarbij uw zaden of planten rechtstreeks in met voedingsstoffen verrijkt water worden geplant. Wanneer u glas gebruikt in uw buitenwand, moet u er ook voor zorgen dat het glas UV-behandeld is, aangezien UV-stralen gemakkelijk door glas kunnen dringen.

Betonnen wandjes en trapjes

Een betonnen muur kan een mooi en functioneel stuk buitenarchitectuur zijn, en kan worden gebruikt om allerlei verschillende functies te creëren. U kunt een minimalistische muur of trap maken, een keermuur om een lelijk uitzicht te verbergen, of zelfs een kleine zithoek. U kunt ook een interessante textuur of ontwerp in uw muur te creëren door het gebruik van verschillende materialen en gereedschappen om het beton te gieten, en voeg een splash van kleur met verf of aggregaat. Als u wilt een kleine zithoek te creëren, wilt u ervoor zorgen dat uw betonnen muur is ten minste een voet dik, want je moet genoeg diepte om het gewicht van een persoon zitten op te nemen.

Alle soorten windschermen

Een windscherm is een goede optie om een visuele barrière te creëren tussen uw buitenruimte en een ander uitzicht dat u niet wilt zien. U kunt een windscherm kopen van een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder plexiglas, acryl, en glas. Een van de meest populaire soorten materialen gebruikt voor windschermen is plexiglas, dat is een geweldige optie als u wilt planten op te nemen in uw outdoor partitie. U kunt plexiglas ook verven voor een meer levendige look, of gekleurde acrylplaten gebruiken om een gedurfder ontwerp te creëren. Om een succesvolle buitenwand te creëren, zult u uw ontwerp zorgvuldig willen plannen, zodat u het meeste uit uw buitenruimte kunt halen. Of u nu een meer besloten buitenruimte wilt creëren, of wat visueel belang aan uw buitentuin wilt toevoegen, buitenwanden kunnen een geweldige manier zijn om uw leefruimte buiten te verbeteren.

 

http://www.tuincollectie.nl