Artikel Marketing Extreme
Image default
Eten en drinken

Welk type barbecue past het best bij u?

Barbecueën kan op vele manieren. Of je nu houdt van gegrilde kip met salade en saus, een sappige steak of varkensfilet met koolsla, er is een soort barbecue die bij je smaak past. Dus wat voor barbecue-eter ben jij? Hou je van de pittige smaak van sauzen op basis van azijn? Of heb je liever de rokerige smaak van gerookte gerechten? Laten we eens kijken naar de verschillende soorten barbecues en zien welke het beste bij jou past.

Houtskool Barbecue

Houtskool barbecues zijn het meest voorkomende type barbecue in Zuid-Afrika. Een houtskoolbarbecue is een soort ketelbarbecue die bestaat uit een grote afgeronde metalen of stalen pot, een deksel en een standaard. De houtskoolbarbecue wordt vaak gebruikt voor braaiing, waarbij vlees en groenten boven een open vuur van hout worden gegaard. De houtskoolbarbecue is ook handig voor andere vormen van koken. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor roerbakken en frituren.

Barbecue op gas

Gasbarbecues zijn zeer eenvoudig in gebruik en zijn vaak de beste keuze voor mensen die nieuw zijn met barbecueën. Een barbecue op gas is te bedienen met een simpele drukknop, te gebruiken als gasbrander of een combinatie van beide. Gasbarbecues zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Sommige zijn wandgemonteerd en andere zijn vrijstaand. De vrijstaande barbecues zijn het best voor grotere bijeenkomsten, omdat u ze kunt verplaatsen naargelang uw behoeften.

Rookoven

Een roodoven is eigenlijk een soort ondergrondse of pit barbecue. Het eten wordt in een overdekte kuil gelegd en opgebrand met hout of houtskool. De hitte die in de kuil ontstaat, wordt “rook” genoemd. Het voedsel wordt bedekt met aarde en zand, waardoor het niet te snel verbrandt. Roodovens worden vooral in Zuid-Afrika gebruikt. Hoewel ze vooral worden gebruikt als methode om vlees te conserveren, kunnen ze ook worden gebruikt om vlees te barbecueën. Het wordt meestal gebruikt om kip, schapenvlees, konijn en vis te barbecueën.

Barbecue met elektrisch draaimechanisme

Een elektrisch roterende barbecue is een geweldige aanwinst voor elk huis. Ze hebben een roterend mechanisme, dat het vlees rond een centraal verwarmingselement draait. Het voordeel van dit type barbecue is dat je het vlees niet manueel hoeft te draaien, wat moeilijk kan zijn voor mensen met artritis of zwakke polsen. Barbecues met een draaimechanisme zijn gemakkelijk in gebruik. Je legt het vlees op de draaiende carrousel, stelt de temperatuur in en wacht tot het eten gaar is.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten barbecues verkrijgbaar. Bij Garden Center Wemmel, ons tuincentrum in Brussel, hebben een groot assortiment BBQ’d. Of u nu houdt van hout- of houtskoolgestookt, gasgestookt of een elektrisch draaimechanisme, er is een barbecue die aan uw wensen voldoet. Of je nu houdt van de pittige smaak van sausen op basis van azijn of van de rokerige smaak van gerookt vlees, er is een barbecuetype dat bij je smaak past.

http://www.gardencenterwemmel.be