Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe creëer je een kikker habitat in je tuin: Een complete gids

Kikkers zijn de bekendste amfibieën – en niet voor niets. Ze zijn makkelijk te zien, ze zijn overal en er zijn er zo veel van! Deze kleine jongens zijn misschien klein, maar ze kunnen een groot verschil maken in je tuin. Lees verder om uit te vinden hoe je meer kikkers naar je tuin kan lokken met een geweldige kikker habitat. Wat is een kikker habitat? Het is een ruimte waar kikkers zich veilig voelen en kunnen gedijen.

Creëer de juiste omgeving voor kikkers

Vogels en bijen staan bekend om het bestuiven van bloemen en het helpen groeien van planten. Maar wist je dat kikkers ook planten helpen groeien? De kleine kikkers die in je tuin leven, eten insecten. Dit is een dienst die veel waard is, want de insecten die kikkers eten kunnen planten en gewassen beschadigen. Kikkers helpen ook bij de bestuiving van planten. Hun lange tongen kunnen in de bloemen van waterlelies en andere waterplanten reiken om stuifmeelkorrels te pakken voor hun reis naar andere bloemen. Kikkers eten ook kleine waterdiertjes die de wortels van planten kunnen beschadigen. Op die manier helpen ze planten gezond en sterk te houden. U kunt een kikkerhabitat in uw tuin creëren om kikkers en andere amfibieën aan te moedigen om te blijven. De eerste stap bij het creëren van een kikker habitat is om ervoor te zorgen dat de omgeving geschikt is voor hen. Kikkers houden van een vochtige omgeving met veel water, plaatsen om te schuilen en veel insecten om te eten. Kikkers geven ook de voorkeur aan warm weer.

Bouwen van een vijver

Een kikkerpoel kan zo eenvoudig zijn als een grote container, of u kunt liever een meer permanente functie maken. Een vijver zal de kikkers en andere waterbewoners dicht bij uw huis brengen, dus het is de moeite waard om voor een mooi ontwerp te zorgen. Als u van plan bent een permanente vijver aan te leggen, moet u er wel voor zorgen dat deze duurzaam is. Grote vijvers zijn duur om te bouwen, maar kleine, eenvoudige bakken hoeven niet ingewikkeld of duur te zijn. Als je een kikkerhabitat in een container wilt maken, zoek dan naar een grote, diepe pot. Je kunt ook een klein zwembad gebruiken, dat maakt het makkelijker om het water schoon te houden. U kunt een vijverfolie gebruiken om een meer permanente structuur te creëren. Zorg er wel voor dat de folie minstens 15 cm onder het wateroppervlak zit, anders wordt het een zompige boel.

De vijver versieren met planten

Waterlelies zijn bijzonder goed in het aantrekken van kikkers en andere dieren naar een vijver. U kunt er ook andere waterplanten in zetten, zoals waterlelies of watermelk. Als u een kikkerhabitat in de buurt van uw huis wilt creëren, is het een goed idee om enkele uitheemse soorten toe te voegen die dicht bij de rand van het water kunnen overleven. Zorg voor schuilplaatsen voor kikkers en andere waterbewoners. U kunt gewoon wat riet en andere waterplanten in uw vijver laten groeien, of u kunt wat uitgebreidere schuilplaatsen creëren. Je kunt oude bloempotten gebruiken om schuilplaatsen voor kikkers te maken. Zorg ervoor dat ze gaten in de bodem hebben, zodat er water door kan stromen. Je kunt ook drijvende platforms maken waar de kikkers op kunnen rusten. Je kunt hout, piepschuim of andere materialen gebruiken om deze te maken. Lijm de stukken aan elkaar, laat ze drogen en dompel ze dan onder in het water.

Een diepere laag toevoegen en een filter installeren

Om een kikkerhabitat in de buurt van een huis te bouwen, heb je een diepe laag modder op de bodem van de vijver nodig. Dit zal helpen om het water te filteren en het minder modderig te maken. U kunt een laag zand, aarde of grind op de bodem van de vijver aanbrengen om deze dieper te maken. Deze laag zal ook helpen om het water te filteren en planten te beschermen tegen inzuigen. Gebruik een pomp en filter om vuil uit het water te verwijderen. Zo wordt het water schoner voor kikkers, vissen en andere waterdieren. U kunt ook planten gebruiken om het water te filteren. Eendenkroos, waterhyacint, watersla en andere planten verwijderen voedingsstoffen uit het water en helpen de vijver schoon te houden. Kikkers zijn gevoelig voor bepaalde chemicaliën in het water. U kunt een ultravioletfilter in het water installeren om de kikkers te beschermen tegen schadelijke chemicaliën.

Bescherm de vijver tegen UV-straling en roofdieren

U kunt het water in uw vijver beschermen met een afdekzeil of een gaasscherm. Dit zal het water beschermen tegen UV-stralen die kikkers en andere dieren kunnen schaden. Het zal ook helpen om roofdieren zoals katten, vogels en andere roofdieren die misschien uw kikkers willen opeten, buiten te houden. U kunt een afdekking gebruiken die speciaal voor vijvers gemaakt is, of u kunt gewoon een stuk net of gaas gebruiken. Zorg ervoor dat de afdekking goed vast zit, zodat er geen dieren en vuil in het water kunnen komen. U kunt ook waterminnende planten langs de randen van de vijver planten om hem tegen de zonnestralen te beschermen. U kunt ook waterlelies gebruiken om de vijver tegen roofdieren te beschermen. Plant waterlelies aan de randen van de vijver, en ze zullen de kikkerhabitat een extra beschermingslaag geven.

Houd de kikkerhabitat goed schoon

De beste manier om je kikkers gezond te houden is door hun leefomgeving schoon te houden. Zorg ervoor dat je de vijver elk jaar schoonmaakt, verwijder dode planten en andere materialen die op de bodem zijn gevallen. U kunt een net gebruiken om grotere stukken te verwijderen. U kunt ook een kleine pomp gebruiken om vuil uit het water te halen. Dit helpt om het water schoon en veilig te houden voor kikkers. U kunt ook een Pondovac vijver en zwembad zuiger gebruiken om vuil uit het water te verwijderen. Het schoonmaken van het water zal helpen om het water gezond te houden voor kikkers en andere waterdieren. Het zal ook helpen om het water vrij te houden van schadelijke chemicaliën en andere stoffen.

Conclusie

Kikkers zijn ongelooflijke kleine wezens en maken fantastische tuin metgezellen. Het creëren van een kikker habitat is een geweldige manier om ze in uw tuin te brengen en het een meer duurzame en gezonde plek te maken voor al zijn bewoners. Een kikker habitat zal water en ruimte voor de kikkers bieden om te leven, evenals schuilplaatsen voor hen om te rusten. Het is belangrijk om het water schoon en goed gefilterd te houden, en ook om ervoor te zorgen dat de kikkers genoeg te eten hebben!

http://www.tuincenter-vincent.be