Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe uw vijverpomp te reinigen en weer aan de gang te krijgen

Als u een tuinvijver hebt, of zelfs maar een kleine waterpartij, is dat waarschijnlijk een van de centrale punten van uw buitenruimte. Wie houdt er immers niet van een ontspannende plek om planten en dieren te bekijken, of misschien om uw goudvissen te zien opgroeien? Maar een vijver schoon en gezond houden is niet zo eenvoudig als het klinkt; vooral als het erom gaat de pomp efficiënt te laten werken. Zelfs als u een automatisch filtersysteem hebt, zoals bij de meeste grotere vijvers het geval is, moet de pomp regelmatig worden schoongemaakt. Pompen zijn gevoelige onderdelen die gemakkelijk verstopt kunnen raken met rommel van bladeren en andere dingen in het water. Als dit gebeurt, gaan ze minder efficiënt werken, waardoor ze meer elektriciteit verbruiken om hetzelfde werk te doen – niet bepaald kosteneffectief.

 

Beslis over je schoonmaakmethode.

Er zijn een paar verschillende manieren om de pomp in uw vijver schoon te maken, afhankelijk van het type pomp dat u heeft. Als je een slibpomp hebt, dan kun je een tuinslang gebruiken om hem schoon te maken. Als u een externe pomp hebt, kunt u de pomp uit het water halen en met een tuinslang reinigen, of zelfs met een kleine hogedrukreiniger. Als u een interne pomp hebt, moet u een vakman laten komen om hem schoon te maken.

 

Regelmatig schoonmaken is belangrijk.

Algen en ander vuil kunnen zich ophopen in een waterpomp en de efficiëntie ervan verminderen. Door uw pomp regelmatig te laten reinigen, verlengt u de levensduur, bespaart u geld en vermindert u uw ecologische voetafdruk. Het vermindert ook de hoeveelheid vuil die in uw vijver terechtkomt. U kunt uw pomp het beste één keer per jaar laten reinigen als u een grote vijver hebt, en vaker als u een kleinere vijver hebt met vissen of andere kleine dieren erin. Als er veel algen of ander vuil in uw vijver zit, als er kinderen of huisdieren in de buurt spelen, of als het waterpeil ongewoon laag is, moet u uw pomp eerder laten reinigen. U kunt de pomp ook laten reinigen als u hem al lang hebt en u niet meer weet wanneer u hem voor het laatst hebt laten nakijken.

 

Gebruik een vacuüm om de pomp schoon te maken.

Als u een externe pomp hebt, kunt u een stofzuiger gebruiken om het filter te reinigen. Haal het filter uit de pomp en stop het in de stofzuiger, zet hem dan aan. Als het filter los zit, kunt u een tang gebruiken om het op zijn plaats te houden terwijl u het vacuümzuigt. Als het filter strak zit, kunt u de stofzuiger op de laagste stand zetten en een lang verlengsnoer gebruiken.

 

Gebruik een chemisch schoonmaakmiddel om de pomp schoon te maken.

Als u een interne pomp hebt, kan deze worden gereinigd met een chemisch reinigingsmiddel. Deze is verkrijgbaar bij uw plaatselijke bouwmarkt en bevat instructies voor het gebruik ervan. Volg de instructies zorgvuldig op om schade aan de pomp en aan vissen of planten in de buurt te voorkomen.

 

Conclusie.

Als u uw Oase vijverpomp schoon houdt, werkt hij op volle capaciteit, verbruikt hij minder stroom en gaat hij langer mee. Bovendien houdt het uw vijver schoner, omdat uw pomp vuil verwijdert voordat het de kans krijgt in het water terecht te komen. Uw vijver schoonhouden hoeft niet ingewikkeld te zijn; het vergt gewoon een beetje inspanning. Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw vijver schoon en gezond blijft, en bovendien rendabel en visueel aantrekkelijk.

https://www.tuincenter-vincent.be/producten/264/voorgevormde-vijvers