Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Knikarmschermen en bediening

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook zijn er verschillende modellen te vinden en kunnen deze worden voorzien van tal van opties. Een van de opties is de bedieningssoort, er zijn verschillende soorten bediening mogelijk en daar gaan wij het in dit blogbericht over hebben.

Knikarmscherm – Handbediening

Handbediening is de meest bekende. En wordt dan ook het meeste gebruikt bij knikarmschermen. De bediening werkt via een slingerstang, waarmee het knikarmscherm vanaf de buitenkant bediend kan worden.

Deze slingerstang bevat een haak, die in het oog bij een knikarmscherm kan worden gestoken, dat voorzien is van een draaimechanisme waarmee het knikarmscherm uitgeschoven of ingeschoven kan worden.

Het bedienen van een knikarmscherm is op deze manier erg makkelijk en wordt hierdoor dan ook veel gebruikt.

Knikarmscherm – Elektrische bediening

Er bestaat ook nog elektrische bediening. Hierbij wordt het knikarmscherm voorzien van een buismotor, die vervolgens wordt aangedreven met een draaischakelaar of afstandsbediening.

Bij sommige systemen kan het in- en uitschuiven iets lastiger gaan, door het gewicht van het systeem. In zo’n geval kan er worden gekozen voor elektrische bediening. Hoewel dit natuurlijk bij vrijwel elk knikarmscherm gewoon een mogelijkheid is!

Vaak wordt er voor het gemakt van een elektrische knikarmscherm gekozen, en in sommige gevallen is handbediening vanwege het gewicht niet eens mogelijk.

Waarom een knikarmscherm?

Knikarmschermen zijn een ideale oplossing, wanneer je op zoek bent naar een makkelijke manier een schaduwplek in de tuin te maken. Met een knikarmscherm is dit bijna in een handomdraai te regelen.

Een knikarmscherm kan namelijk eenvoudig worden gemonteerd aan de gevel van je woning en zorgt vervolgens voor een heerlijke en aangename schaduwplek in de tuin. Zit jij komende zomer heerlijk beschut op je eigen terras? Met een knikarmscherm wordt het zeker een aangename zomer!

Wordt het een elektrische knikarmscherm of toch liever handbediening? Alles is mogelijk en met dit blogbericht hopen wij je een idee te hebben gegeven over de mogelijkheden.