Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Beste planten voor uw tuincentrum voor alle seizoenen

Wilt u de beste planten kweken en ervoor zorgen dat klanten terugkomen? Lees dan verder. De tuincentrumbranche verandert snel, maar degenen die zich aanpassen en succes hebben, zullen degenen zijn die winnen. De dagen van een winkel in dozen met gangpaden met voorraad zijn voorbij. De shopper van vandaag wil iets anders. Ze willen een meeslepende ervaring die hen niet alleen laat zien wat er beschikbaar is, maar die hen ook helpt de juiste plant te kiezen voor hun huis en hun omstandigheden. Iedereen heeft immers verschillende ruimtes, lichtomstandigheden en grondsoorten. Daarom zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw succes als tuincentrumexploitant te vergroten. Deze tips zijn samengesteld uit onze eigen ervaringen en uit gesprekken met marktleiders over hoe u het beste uit uw tuincentrum kunt halen en hoe u zich van uw concurrenten kunt onderscheiden als een betrouwbaar merk.

 

Mensen willen hun planten zien en aanraken voor ze ze kopen.

De beste manier om een plant te leren kennen is hem zelf te zien en aan te raken. Daarom richten veel succesvolle retailers zich op het binnenhalen van klanten in hun winkels en hen de best mogelijke ervaring te geven. Detailhandelaren die groei zien, investeren in laboratoria, groene muren, muurtuinen en andere technologieën die klanten een hands-on ervaring en vertrouwen geven voordat ze tot aankoop overgaan. Slimme retailers denken ook na over hoe ze het binnenleven naar buiten kunnen brengen. Er is een trend om kamerplanten naar buiten te brengen en vice versa. Buitenplanten kunnen gemakkelijk binnenshuis worden en omgekeerd. De beste detailhandelaren bieden daarom diensten aan die klanten helpen te weten welke planten en soorten veilig van de ene omgeving naar de andere kunnen worden overgebracht. Zij bieden ook advies en diensten voor planten die niet veilig van de ene omgeving naar de andere kunnen worden overgebracht, en helpen klanten planten te kiezen die beter geschikt zijn voor de omgeving waarin zij leven.

 

Wees niet bang voor merken die alleen digitaal zijn.

Er zijn een paar grote plantenmerken die alleen digitaal zijn. Veel tuincentrumexploitanten aarzelen om met hen te werken omdat ze niet zo vertrouwd zijn met hun businessmodel. Laat dit u echter niet afschrikken, vooral niet als het merk aansluit bij uw bedrijf. Elk bedrijf heeft een ander model, en de beste merken zullen u helpen begrijpen wat ze willen van hun samenwerking met u en u laten zien hoe hun producten worden geleverd. Er zijn veel voordelen aan het werken met merken die alleen digitaal zijn, zoals de mogelijkheid om uw eigen marketingstrategieën te implementeren en in staat zijn om met een reeks van geschaalde bedrijven te werken. U kunt ook verwachten dat een hogere kwaliteit product met een bewezen track record. Dit komt omdat ze hetzelfde product gebruiken dat ze online verkopen. U weet dus precies wat u krijgt en hoe het eruit zal zien. Dit betekent dat u uw verkoop- en marketingstrategieën met vertrouwen kunt aanpassen.

 

Kies een betrouwbare leverancier.

De beste merken hebben de beste leveranciers. Het kan moeilijk zijn om te weten of je met een gerenommeerde leverancier werkt, maar er zijn een paar signalen waar je op moet letten. Zoek uit wie hun planten kweekt en waar. Dit geeft je inzicht in hun werkwijze en helpt je bij het vinden van een oplossing. Vraag ook naar hun ervaring en certificeringen. Hebben ze certificaten? Welke kwaliteitscontroleprocessen hebben ze? De beste leveranciers hebben kwaliteitscontroleprocessen voor verschillende fasen van het productieproces, waaronder het zaaien, oogsten en verpakken van de zaden. Als je meerdere leveranciers hebt, controleer dan of ze dezelfde zaden gebruiken en ze op dezelfde manier telen.

 

Zet uw beste producten in de kijker met verlichting en design.

Een belangrijke manier om klanten voor u te winnen en uw tuincentrum te laten opvallen, is om uw beste producten te laten zien met design en verlichting. De beste retailers vinden niet alleen nieuwe en innovatieve manieren om planten te laten zien, maar zorgen er ook voor dat hun producten goed verlicht zijn. Het is niet voldoende om planten op planken te zetten met een lampje erboven. Je moet rekening houden met de positie van het licht, de hoogte van het product op het schap en de kleur van het licht. Klanten willen een mooie esthetische ervaring, dus je moet ervoor zorgen dat je beste planten de verlichting krijgen die ze nodig hebben en zo worden uitgestald dat ze er op hun best uitzien. En dit geldt ook voor uw minder aantrekkelijke planten. Laat ze niet verborgen blijven of worden uitgestald op een manier die ze niet op hun best doet uitkomen.

 

Maak van je tuincentrum een leerlokaal.

In het verleden werden tuincentra voornamelijk gebruikt als winkelruimte. Nu worden ze een hybride van detailhandel en educatie. Zorg ervoor dat uw tuincentrum een plek is waar klanten kunnen leren over planten. Dit kan worden bereikt door regelmatig seminars te organiseren voor klanten en personeel. Het is ook een goed idee om een aantal planten te hebben met een etiket waarop nuttige informatie staat zoals de naam van de plant, het soort plant en alle andere informatie waarmee klanten kunnen weten hoe ze voor de plant moeten zorgen. Dit is ook een goede manier om je beste producten te laten zien. Dit zijn waarschijnlijk de planten waar mensen foto’s van maken en die ze delen met hun vrienden en familie op sociale media.

 

Conclusie.

De tuincentrumbranche verandert snel, maar degenen die zich aanpassen en slagen, zullen degenen zijn die winnen. De dagen van een winkel in dozen met gangpaden vol voorraad zijn voorbij. De shopper van vandaag wil iets anders. Ze willen een meeslepende ervaring die hen niet alleen laat zien wat er beschikbaar is, maar die hen ook helpt de juiste plant te kiezen voor hun huis en hun omstandigheden. Houd deze vijf tips in gedachten, en u bent goed op weg naar succes.

https://www.tuincentrumoverzicht.nl/welkoop