Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstkerstbomen vs. Echte Kerstbomen: Een Vergelijking

Wanneer u aan Kerstmis en de feestdagen denkt, is de kans groot dat het beeld van een natuurlijke boom met schitterende rode ornamenten in uw hoofd opkomt. Maar naarmate de tijd verstrijkt, veranderen de dingen. Rode kunstkerstbomen zijn tegenwoordig erg populair, en het is begrijpelijk waarom: ze zijn goedkoop, gemakkelijk op te zetten en af te breken zonder dat u zich achteraf zorgen hoeft te maken over een puinhoop, en u hoeft ze aan het eind van het seizoen ook geen water te geven of op te ruimen. Bovendien stoten kunstbomen geen schadelijke gassen uit in de atmosfeer zoals natuurlijke bomen doen. Met zoveel voordelen en verschillende goede redenen om dit jaar in een kunstboom te investeren, begrijpen we uw dilemma. Per slot van rekening zijn er nog steeds een aantal dingen die alleen in een echte boom te vinden zijn; ze ruiken lekker en zien er geweldig uit met twinkelende sprookjeslichtjes erop. Lees verder om meer te weten te komen over hoe elk type zich verhoudt tot het andere.

 

Wat is een echte kerstboom?

Een echte kerstboom is een levende groenblijvende boom die je uit de volle grond zaagt, in een pot zet en versiert voor de feestdagen. Er zijn vele soorten bomen die je hiervoor kunt gebruiken, maar de populairste zijn de Balsemspar, de Fraserspar, de Schotse den en de Coloradospar. Echte bomen zijn om vele redenen een goede keuze. Ze ruiken geweldig, voegen textuur en structuur toe aan elke kamer, zijn een leuke touch aan elk decor en laten we niet vergeten dat ze ook een milieuvriendelijke optie zijn. Ze zijn veel gezonder dan kunstbomen omdat ze veel water en voedingsstoffen uit de grond krijgen en niet beperkt zijn tot een ruimte binnenshuis. Er zijn echter een aantal dingen die u in gedachten moet houden voordat u een echte kerstboom koopt. Controleer eerst de datum op het etiket om er zeker van te zijn dat de boom niet te oud is. Vervolgens moet u controleren of de naalden er niet afvallen wanneer u er lichtjes aan rukt. Ze moeten groen zijn en er gezond uitzien. En vergeet ten slotte niet om de boom op of voor nieuwjaarsdag te kappen.

 

Wat is een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom kopen is een goede keuze als je geen echte kerstboom wil. Ze worden gemaakt van synthetische materialen, zijn verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen en kleuren, en zijn veel rendabeler dan echte bomen, die vaak hoger geprijsd zijn door de toegenomen vraag. Je kunt een kant-en-klare boom in de winkel kopen, of je kunt de materialen kopen en je eigen boom samenstellen. Sommige mensen geven de voorkeur aan het laatste omdat ze dan zelf het ontwerp en de kleur kunnen kiezen die ze willen – hoe raar of wild het ook mag zijn! Kunstbomen zijn er al tientallen jaren en zijn in de loop der jaren sterk veranderd. Moderne bomen zijn gemaakt van materialen zoals PVC plastic, polyethyleen, polyvinylchloride, acryl, of polystyreen. Ze zijn er in alle vormen, maten en kleuren en vaak is er verlichting in verwerkt.

 

Wat is beter: Echte of Kunstkerstboom?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, aangezien beide soorten bomen hun goede en slechte punten hebben. Echte kerstbomen: Voordelen: Ze zien er fantastisch uit, ruiken fantastisch en zijn zeer milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke gassen in de atmosfeer uitstoten. Nadelen: Ze moeten goed verzorgd worden om gezond te blijven en de hele kerstperiode mee te gaan. Als je ze niet regelmatig water geeft en ze niet te warm houdt, kunnen ze uitdrogen en afsterven. Bovendien moet je ze afbreken, inpakken en ergens opslaan tot volgend jaar. Kunstkerstbomen: Voordelen: Ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden en op te zetten en je hoeft je geen zorgen te maken dat ze doodgaan voordat de feestdagen voorbij zijn. Nadelen: ze ruiken niet zo lekker als echte bomen en je kunt ze niet planten na de feestdagen zoals je met een echte boom kunt doen.

 

Hoe kies je een echte kerstboom versus een kunstkerstboom?

Welk type boom u kiest, hangt af van een aantal factoren. Als u een echte boom wilt, dan moet u er een kiezen die vers en gezond is en niet te oud. Wilt u een kunstboom, dan kunt u er een kiezen op basis van de kleur, grootte en het ontwerp. Echte bomen: – Kies een boom die vers en gezond is. Als u een boom kiest die te oud is, zal hij veel afvallen en misschien niet lang genoeg leven om te versieren voor de feestdagen. – Kies er een die de juiste maat heeft voor uw huis. U wilt niet dat hij te groot of te klein is. – Houd rekening met uw inrichting en de kamer waar u de boom wilt plaatsen. Versiert u de kerst in uw woon- of slaapkamer? Kunstbomen: – Kies een kleur en grootte die bij uw inrichting past. U kunt kiezen voor een klassieke kleur als groen of blauw, maar u kunt ook voor een wat wildere kleur gaan zoals roze, paars of rood. – Bedenk hoeveel ornamenten u in de boom wilt zetten. Wilt u ze hoog ophangen of wilt u het wat eenvoudiger houden?

 

Voor- en nadelen van echte kerstbomen

Echte bomen hebben veel voordelen. Ze ruiken heerlijk, ze zien er fantastisch uit als ze versierd zijn, ze helpen je herinneringen te creëren, en ze zijn ook een geweldige bron van inkomsten voor boeren. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en een duurzame bron van energie. Ze moeten echter wel goed verzorgd worden, anders leven ze niet lang genoeg om je huis te versieren. Hier zijn enkele tips om uw boom fris en gezond te houden: Koop geen boom die te groot is voor uw huis. Zorg ervoor dat de stam niet gebogen of gebroken is. Zorg ervoor dat hij genoeg water heeft. Zet hem niet in de buurt van een warmtebron zoals een open haard of radiator. Houd hem uit het directe zonlicht. Als de boom verwelkt, geef hem dan onmiddellijk water.

 

Voor- en nadelen van nepkerstbomen

Nepbomen zijn handig, gemakkelijk op te zetten en af te breken, en ze zien er geweldig uit als ze versierd zijn met lichtjes en ornamenten. Ze ruiken echter niet zo lekker als echte bomen, ze creëren geen herinneringen zoals echte bomen doen, en sommige kunnen prijzig zijn. Hier zijn enkele tips om uw nepkerstboom er op zijn best uit te laten zien: Zet hem niet in de buurt van een warmtebron zoals een open haard of radiator. Houd hem uit direct zonlicht. Zorg ervoor dat hij genoeg water heeft.

 

Het laatste woord: Wat is volgens u beter, een echte of een kunstboom?

Als u ons vraagt welke beter is, zeggen we allebei! Echte bomen zijn geweldig als je de tijd en het geld hebt om ze te verzorgen. Ze zien er fantastisch uit en ruiken heerlijk. Als je weinig tijd en geld hebt, dan is een nepboom een goede optie. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en af te breken, en je kunt ze jaar na jaar gebruiken.

https://www.tuincollectie.nl/producten/182/fairybell