Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

8 beste terrasbomen voor thuis – Tips van een professionele tuinman

Uw terras verfraaien met mooie bomen kan veel leven toevoegen aan uw buitenruimte. Een professionele tuinman kan u helpen de juiste bomen voor uw terras te kiezen om de uitstraling van uw huis te verbeteren. Of u nu op zoek bent naar een onderhoudsarme boom om een beetje schaduw te bieden of een opvallende boom om wat hoogte toe te voegen, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. In dit artikel bespreken we de 8 beste terrasbomen voor thuis, evenals enkele tips van een professionele tuinman. Van groenblijvende bomen tot bloeiende bomen, wij leiden u door de beste opties om een beetje groen aan uw terras toe te voegen. Lees verder om de perfecte terrasboompjes voor uw terras te vinden!

 

 

Introductie

Voordat we in de details duiken, beginnen we met een inleiding over wat een terrasboom is, en waarom je ervoor zou kunnen kiezen om er een aan je huis toe te voegen. Een terrasboom is een plant die is ontworpen om dicht bij uw huis te worden geplant, en kan zowel voor landscaping, als voor schaduwrijkere gebieden zoals patio’s worden gebruikt. Wanneer u het kiezen van een patio boom, wilt u ervoor zorgen dat u een plant die de juiste grootte voor uw ruimte, maar ook een die geschikt is voor de groeiomstandigheden in uw omgeving te kiezen. Dit kan nuttig zijn als u hoopt om een beetje groen toe te voegen aan uw terras, maar niet veel ruimte om mee te werken. Wij behandelen alles wat u moet weten bij het kiezen van een terrasboom, inclusief tips over hoe u de juiste soort boom kiest en enkele van de beste soorten om uit te kiezen.

 

Wat u moet overwegen voordat u een tuinboom kiest

– Locatie – Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een tuinboom is waar je van plan bent hem te planten. Verschillende bomen gedijen goed in verschillende klimaten, dus voordat u een boom kiest, moet u ervoor zorgen dat u hem op de juiste plaats plant. – Zonlicht – Een ander belangrijk punt is hoeveel zonlicht de boom krijgt. Als hij in een schaduwrijke omgeving wordt geplant, kan hij moeite hebben om te groeien en zal hij zijn volledige potentieel niet bereiken. – Grond – De kwaliteit van de grond waar u uw boom wilt planten is ook belangrijk. De boom moet de juiste pH-waarde en de juiste hoeveelheid voedingsstoffen hebben. – Visuele aantrekkingskracht – Vergeet bij het kiezen van een boom niet te bedenken hoe hij eruit zal zien als hij eenmaal volgroeid is. U wilt niet iets planten dat te groot is voor uw ruimte als hij eenmaal volgroeid is.

 

8 beste terrasbomen voor thuis

Nu we de basis hebben behandeld van waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een terrasboom, laten we eens kijken naar enkele van de beste soorten om uit te kiezen. Japanse esdoorn – De Japanse esdoorn wordt algemeen beschouwd als een van de beste soorten om in een tuin te planten. Deze bomen zijn bladverliezend, wat betekent dat ze in de herfst hun bladeren verliezen, zodat ze in de zomermaanden geen overtollige schaduw creëren. Japanse esdoorns zijn gemakkelijk te verzorgen en gedijen in de meeste groeiomstandigheden. Japanse esdoorns komen in een verscheidenheid van prachtige kleuren, waardoor ze een geweldige keuze voor het toevoegen van visuele aantrekkingskracht op uw terras. Japanse witte den – Een andere populaire boomsoort is de Japanse witte den. Witte dennen staan bekend om hun opvallende verschijning, maar ook om het feit dat ze ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze gedijen in verschillende omstandigheden en groeien snel, waardoor ze een goede keuze zijn om wat hoogte aan uw terras toe te voegen. Dwergspar – Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme plant voor uw terras, dan is de dwergspar een goede keuze. Hij groeit snel, maar blijft relatief klein, waardoor hij zeer geschikt is voor terrassen of kleinere tuinen. Hij is bladverliezend, wat betekent dat hij in de herfst zijn bladeren verliest en in de zomermaanden geen overtollige schaduw veroorzaakt. Treurkers – Als u op zoek bent naar een mooie bloeiende boom om wat kleur aan uw terras toe te voegen, dan is de treurkers een geweldige optie. Ze zijn er in allerlei verschillende kleuren en hebben een elegante treurvorm, waardoor ze een prachtige aanwinst zijn voor elke tuin. Ze zijn bladverliezend, maar creëren geen overtollige schaduw tijdens de zomermaanden. Magnolia – Een andere spectaculair bloeiende soort is de magnolia. Magnolia’s geven prachtige bloemen en zorgen voor schaduw tijdens de zomermaanden. Ze zijn bladverliezend, dus in de herfst verliezen ze hun bladeren. Ze zijn ook relatief gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginners.

 

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste tuinboom zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Je moet ervoor zorgen dat de boom de juiste grootte heeft voor je ruimte en dat hij de juiste groeiomstandigheden heeft om te overleven. Met behulp van dit artikel weet u precies wat u in een terrasboom moet zoeken en welke soorten het beste zijn voor uw ruimte. Van groenblijvende bomen tot bloeiende bomen, we hebben alle beste soorten om uit te kiezen behandeld. Nu hoeft u alleen nog maar de boom te kiezen die bij u past, en te genieten van de prachtige toevoeging aan uw huis.

https://www.tuincollectie.nl/producten/130/huisparfums