Artikel Marketing Extreme
Image default
Tuin en buitenleven

Ideeën om de achtertuin op te fleuren

Wie houdt er niet van het buitenleven? Hoewel velen van ons het grootste deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, zijn er weinig dingen meer ontspannend dan wat tijd doorbrengen in de buitenlucht. Als je een kleine tuin hebt of misschien zelfs alleen een balkon, kun je toch een buitenruimte creëren die aanvoelt als een geheime tuin.

Hoe verhoog ik de sfeer in de tuin?

Een van de meest effectieve manieren om de sfeer in uw tuin te verhogen is door wat geuren toe te voegen. Planten met een sterke geur, zoals lavendel, rozemarijn en munt, kunnen een zeer rustgevend effect hebben. Geurende kruiden zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze kunnen worden gebruikt bij het koken en ook een heerlijke geur afgeven terwijl ze groeien. Andere manieren om de sfeer in uw tuin te verhogen zijn het toevoegen van geluid en verlichting. Als je niet veel privacy in je tuin hebt, kun je proberen planten te gebruiken die bekend staan om hun natuurlijke vermogen om geluid te dempen of te blokkeren. Je kunt ook verlichting in je tuin aanbrengen om een rustige sfeer te creëren. Je kunt tiki-fakkels, kaarsen of lantaarns gebruiken om een unieke of romantische sfeer te creëren.

Ideeën voor Hanging Baskets

Hanging basket ideeën zijn perfect voor degenen die weinig tot geen ervaring hebben met tuinieren. Ze maken het onderhoud gemakkelijk en zijn een geweldige optie voor degenen die iets willen toevoegen aan hun huis, maar niet veel ruimte hebben. Het is ook een geweldige manier om te beginnen met tuinieren met kinderen omdat er weinig onderhoud is. Er zijn een verscheidenheid van planten die kunnen worden geplant in een opknoping mand die niet meestal worden geassocieerd met tuinieren. Het is een geweldige manier om textuur en kleur toe te voegen aan een veranda of patio. Als je geen veranda of patio hebt, kun je een hanging basket ook binnenshuis ophangen. Je moet er alleen voor zorgen dat je een hanging basket kiest die bedoeld is om binnenshuis te worden gekweekt, aangezien de meeste buitenplanten binnenshuis niet zullen overleven. U kunt bijvoorbeeld kruiden, aardbeien, of zelfs een bloeiende plant zoals een philodendron kweken.

Bloembakken en verhoogde bed tuinen

Als je helemaal los wilt gaan met bloembakken en verhoogde tuinen, kun je een vleugje kleur toevoegen aan je voor- of achtertuin. Als u een voortuin heeft, kunt u bloembakken langs de voorkant van uw huis plaatsen. Ze vormen een mooie aanvulling op elke tuin en zijn vooral leuk als er een rij van hen langs de voorkant van uw huis. U kunt kiezen uit een grote verscheidenheid van bloemen om een opvallende display te creëren. Als u een vleugje kleur wilt toevoegen aan de achterkant van uw huis, kunt u ook bloembakken toevoegen. Ze zijn meestal kleiner dan die aan de voorkant, zodat u er meer van kunt toevoegen en ze zullen er bijzonder mooi uitzien tegen de achtergrond van uw huis. Ze zijn ook een geweldige manier om kleur toe te voegen tijdens de herfstmaanden wanneer de planten afsterven maar de bladeren nog niet zijn gevallen. Als je wat meer aan je bloembakken wilt toevoegen, kun je er ook een paar decoratieve items aan toevoegen.

Plaats een bankje of een zithoek

Een andere leuke toevoeging aan je tuin is een bankje of zithoek of een mooie loungeset. Als je een patio of terras hebt, is het toevoegen van een loungeset een geweldige manier om het comfortabeler en gezelliger te maken. U kunt ook een paar mooie planten toevoegen die de sfeer verhogen. Als u geen terras of patio heeft, kunt u overal wel een bankje of zitje plaatsen. Als u een loungeset neerzet, hebben uw gasten altijd een zitplaats.

Struiken of bomen planten

Een geweldige manier om kleur en schaduw toe te voegen aan uw tuin of erf is het planten van struiken of bomen. Niet alleen zien ze er mooi uit, maar ze bieden ook veel voordelen voor uw huis. Ze helpen de vervuiling te verminderen, absorberen kooldioxide en produceren zuurstof. Ze zijn ook esthetisch aantrekkelijk en bieden een uitstekende bron van schaduw voor uw tuin. Je kunt ze bijna overal planten, maar ze zijn vooral mooi op plekken met weinig of geen schaduw. Als u een vleugje kleur wilt toevoegen aan uw tuin, is het planten van bloeiende bomen of struiken een geweldige optie. Voordat u een boom of struik plant, moet u weten welke grondsoort deze nodig heeft en in welke klimaatzone u woont. U kunt deze informatie meestal online vinden of op het etiket van de plant wanneer u deze koopt.

http://www.eurofleur.nl