Artikel Marketing Extreme
Image default
Auto's en Motoren

5 tips van de autodealer in Etten-Leur voor een goedkope occasion

Jij wilt een occasion voor een lage prijs. Niet alleen in aanschaf maar ook in onderhoud. Met honderden verschillende modellen, bouwjaren, kilometerstanden en merken is het lastig kiezen. Je houdt er een gevoel van ‘heb ik nu wel de beste deal’ aan over. MV Motive is autodealer in Etten-Leur en biedt je gratis vijf tips waarmee jij het meeste bespaart.

Tip 1: Kies een autodealer in Etten-Leur die de onderhoudsgeschiedenis bijhoudt

Een occasion kan er op het eerste oog prima uitzien maar tenzij je zelf verstand hebt van de binnenkant kun je niet zoveel zeggen over de staat van de auto. Een dealer die de onderhoudsgeschiedenis van zijn auto’s bijhoudt kan je precies vertellen en laten zien hoe de auto de afgelopen jaren is behandeld.

Tip 2: Hoe lang loopt de APK door?

Sommige auto’s worden voor een prikkie aangeboden en dat kan interessant zijn. Let dan wel goed op hoe lang de APK nog doorloopt. Als deze binnen een maand of twee afloopt heb je kans dat de dealer er snel vanaf wilt omdat deze er bij een volgende keuring waarschijnlijk niet doorkomt.

Tip3: Let niet teveel op de kilometerstand

Er wordt vaak gezegd dat je voor een auto moet gaan die zo min mogelijk kilometers heeft gelopen. In zekere zin klopt dat ook want de bewegende onderdelen van de auto slijten natuurlijk door het rijden. Juist daarom vraag je bij een autodealer in Etten-Leur na welke onderdelen er wanneer vervangen zijn. Zijn zaken als de uitlaat, distributieriem en de filters kortgeleden nog vervangen dan kan een auto met veel kilometers op de teller alsnog een goede deal zijn.

Tip 4: Kijk goed naar de devaluatie van een auto

Een goedkope occasion rijd je waarschijnlijk op. Dan maakt het dus weinig uit of je er aan het eind van de rit nog veel voor terugkrijgt. Oudere Renault Twingo’s, Alfa Romeo’s en het oude model Ford Ka zijn vaak een uitstekende deal. Ze hebben onterecht geen beste naam waardoor ze relatief snel hun waarde verliezen.

Tip 5: vermijd de populaire merken

Volkswagen Golf, Ford Focus, BMW 3-serie. Het zijn allemaal voorbeelden van populaire modellen die mensen en masse nieuw of als jonge occasion kopen. Dan speelt de marktwerking mee, veel vraag betekent een hogere prijs. En dat terwijl deze modellen vaak meer uit een vertrouwd gevoel dan uit een weloverwogen beslissing gekozen worden.

Meer tips? Neem contact op

Wil je nog meer tips? Kom dan langs bij autodealer MV Motive in Etten-Leur. Je krijgt gratis advies, kan in de avonduren langskomen en nog mooier, ze werken ook als automakelaar. Dat betekent dat een professional speciaal voor jou op zoek gaat naar de auto die bij je past!