Artikel Marketing Extreme
Image default
Artikel marketing

Het belang van gezonde tanden

Een van de eerste dingen die je ziet als je een nieuw persoon ontmoet, is zijn of haar glimlach. Hoe mooier en schoner deze glimlach is, des te beter de eerste indruk is die je achterlaat bij een persoon. Het is dus fijn als je tanden er een beetje netjes bij staan.

Om ervoor te zorgen dat je tanden gezond blijven, is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Het wordt aangeraden om één keer per half jaar een bezoekje aan de tandarts te brengen. Dit is belangrijk, omdat de tandarts op deze manier snel achter problemen kan komen. Als je lang niet naar de tandarts gaat, kan een klein onschuldig gaatje misschien wel uitgroeien tot een veel groter probleem, waardoor je bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan of een kies trekken. Dat is zonde, want als de tandarts het probleem eerder had kunnen constateren en verhelpen, was dat allemaal niet nodig geweest.

Gezonde tanden zien er niet alleen mooi uit, maar naast het uiterlijk is ook het gebruik van je tanden belangrijk. Je hebt je tanden nodig om goed te kunnen eten, slikken, drinken en praten. Als je pijn hebt aan je gebit ga je, misschien wel onbewust, minder eten of andere dingen eten om de pijn te ontlasten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Als je pijn voelt aan je gebit, wacht dan niet tot de volgende geplande tandartsafspraak, maar maak een extra afspraak. Zo kun je het probleem zo snel mogelijk verhelpen. De meeste mensen blijven veel te lang rondlopen met pijn aan hun gebit, omdat ze denken dat het vanzelf wel over gaat, maar meestal is dit niet het geval.

Wat je zelf kunt doen om je gebit gezond te houden is minstens twee keer per dag poetsen met een goede tandpasta en eventueel flossen en mondwater gebruiken.

https://www.orfeokliniek.nl/