Artikel Marketing Extreme
Image default
Dieren

Gezonde voedingsmiddelen die perfect zijn voor uw hond

U houdt van een evenwichtige voeding en volgt strikte regels over wat u wel en niet mag eten. Maar denkt u dat uw hond hetzelfde over zijn eten denkt? Als u hem ooit zijn droge brokjes hebt zien opeten, dan waarschijnlijk niet. Honden zijn opportunistische eters die elk stukje voedsel dat ze kunnen vinden verslinden – of het nu goed voor ze is of niet! Gelukkig zijn er veel gezonde voedingsmiddelen waar honden dol op zijn en die ook nog eens goed voor ze zijn. 

Wat mag mijn hond eten?

Honden hebben andere voedingsbehoeften dan mensen, en hebben dus ook andere voedingsbehoeften. Dit gezegd zijnde, zijn er een aantal voedingsmiddelen die honden kunnen eten, en die ook gezond zijn voor mensen. Enkele van deze producten zijn vis, granen en groenten. Er zijn ook een paar specerijen die honden kunnen eten, waaronder honing, zout en peper. Honden moeten echter veel van de verwerkte suikers en meelsoorten vermijden die mensen vaak eten, omdat ze slecht kunnen zijn voor de spijsvertering van de hond.

Wat heeft hij nodig aan voeding?

Honden zijn omnivoren en halen hun voeding zowel uit vlees als uit groenten. Een van de belangrijkste voedingsstoffen voor een hond is eiwit. Dit maakt deel uit van elke cel in het lichaam en is cruciaal voor groei en herstel. Wanneer u een eiwitbron voor uw hond kiest, moet u het eiwitgehalte controleren en ervoor zorgen dat het hoog genoeg is om aan zijn behoeften te voldoen. Het spijsverteringsstelsel van de hond is ontworpen om eiwitten, vetten en koolhydraten af te breken, dus een gevarieerde voeding is het beste. Geef uw hond ook geen voedsel dat met pesticiden is behandeld, want dat kan schadelijk voor hem zijn. Vermijd menselijke voeding met een hoog suiker- en vetgehalte, want dat kan bij honden gewichtstoename veroorzaken.

Zalm

Zalm, rijk aan omega-3 vetzuren, is geweldig voor zowel honden als mensen. Deze vetzuren zijn belangrijk om de gewrichten van uw hond gezond te houden, en ze kunnen ook helpen bij een gezonde huid en vacht. Zalm zit ook boordevol eiwitten en B-vitamines, waardoor het een uitstekende voedingsbron voor uw hond is. Zalm kan gemakkelijk aan uw hond worden gevoerd door het door zijn normale voer te mengen of door het als traktatie te geven. Vermijd echter het voeren van rauwe zalm aan uw hond, omdat dit het risico op parasieten en bacteriën in het spijsverteringsstelsel van uw hond kan verhogen.

Bonen

Rundvlees is een andere uitstekende bron van eiwitten voor uw hond. Het kan ook veel ijzer, B-vitamines en aminozuren bevatten die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van uw hond. Als u uw hond regelmatig rundvlees voert, verkleint u ook het risico dat hij een hartziekte krijgt. Een nadeel van het voeren van veel rundvlees aan uw hond is dat het kan leiden tot gewichtstoename en een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes. Om dit te voorkomen kunt u uw hond elke dag kleine hoeveelheden rundvlees geven in plaats van één keer per week een grote hoeveelheid.

Kip en rijst

Kip is een uitstekende bron van eiwitten voor uw hond. Het kan ook een bron van ijzer, B-vitamines en andere aminozuren zijn. Regelmatig voeren van kip kan helpen bij het voorkomen van gewrichtsaandoeningen. Rijst is ook een uitstekende bron van koolhydraten die belangrijk zijn voor een gezonde hondenvoeding. Omdat honden omnivoren zijn, zijn ze in staat om zowel granen als vleeseiwitten te verteren. U kunt uw hond regelmatig kip en rijst voeren om hem een evenwichtige voeding te geven die rijk is aan eiwitten en koolhydraten.

Zoete aardappelen

Aardappelen zijn een geweldige bron van koolhydraten voor uw hond. Ze zijn ook rijk aan B-vitamines en kalium, wat belangrijk is voor de gezondheid van het hart van uw hond. Zoete aardappelen zijn vooral rijk aan bètacaroteen en vitamine A, die kunnen helpen bepaalde vormen van kanker en hartaandoeningen te voorkomen. U kunt uw hond regelmatig zoete aardappelen voeren om hem te voorzien van een uitstekende bron van koolhydraten en andere voedingsstoffen.

Tonijn

Tonijn is een geweldige bron van zowel eiwitten als omega-3 vetzuren, waardoor het een voedzame voeding voor honden is. Deze vetzuren zijn belangrijk om de gewrichten van uw hond gezond te houden en hartaandoeningen te voorkomen. Tonijn bevat ook B-vitamines, die de stofwisseling van uw hond kunnen ondersteunen. U kunt uw hond regelmatig tonijn voeren voor een evenwichtige voeding die hem voorziet van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Koop het juiste hondenvoer

Als u uw hond regelmatig kant-en-klare voeding geeft, is het belangrijk dat u een voeding koopt die is afgestemd op zijn leeftijd en ras. Als u uw hond de verkeerde voeding geeft, kan dat leiden tot gezondheidsproblemen, zoals overgewicht of een onder- of overactief spijsverteringsstelsel. U kunt de hond nat of droog voer geven of een combinatie van beide. Bij Petfood Discount vindt u hondenvoer tegen een schappelijke prijs en zij kunnen u goed adviseren.

Conclusie

Het kan verleidelijk zijn om uw hond tafelrestjes te geven, maar het eten van een evenwichtige voeding is belangrijk voor zowel u als uw hond. Een gezonde voeding kan uw hond helpen langer, gelukkiger en gezonder te leven. Als u uw hond voedzaam voedsel geeft, kunt u ook de rekeningen van de dierenarts vermijden die komen kijken bij de behandeling van honden met dieet-gerelateerde gezondheidsproblemen.

http://www.petfooddiscount.nl