Artikel Marketing Extreme
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten versturen pakketten

Het is vrij eenvoudig om een pakket versturen Suriname, maar er zitten wel wat eisen aan de inhoud en afmetingen van het pakket. Zo lang je deze regels weet is het versturen van een pakket naar Suriname zo gebeurt. Bedenk ook van tevoren hoe het pakket verstuurd wordt. Als er wordt gekozen voor luchtvracht in plaats van vracht over zee, moet u ook rekening houden met het drukverschil in de lucht. Hier staan geen extra eisen op, maar als u bijvoorbeeld verpakkingen verstuurd is het zonde als dit kapot gaat en de inhoud door het hele pakket verspreid wordt.

 

Verboden goederen

Het is verboden om brandbare vloeistoffen of gassen te versturen via de post. Ook spuitbussen en magneten mogen niet in het pakket gestopt worden.

Giftige of bijtende stoffen mogen in het pakket door het risico op vrijkomen van de stoffen. Batterijen en andere lithium bevattende producten mogen ook niet verstuurd worden door het gevaar bij oververhitting en ontbrandbaarheid.

Natuurlijk is er ook het rijtje dat je van meerdere plekken zal kennen, zoals de douane bij een vliegveld en sommige festival en concert terreinen; wapens, alcohol bevattende producten als sommige handgels, middelen en bedwelmende middelen.

 

Douane aangifte

Pakketten naar een land buiten de EU moeten voorzien zijn van een douane formulier. Hierop moet u aangeven wat er allemaal in het pakket zit. Ook moet per product opgeschreven worden wat het gewicht hiervan is en hoeveel het waard is. Op deze manier kan de lokale douane bepalen of de inhoud van het pakket aan alle invoer eisen voldoet. De douane kan dan ook naar de totale waarde van het pakket kijken en hierop bepalen of er invoerrechten over het pakket betaald moeten worden door de ontvanger. Het is belangrijk dat er ook een handtekening van de verstuurder op het formulier staat.