Artikel Marketing Extreme
Image default
Artikel marketing

Optimaliseren van de bedrijfsvoering

Bijna elke private onderneming streeft naar het maximaliseren van de winst. Hier is geen simpele formule voor, maar is sterk afhankelijk van de sector, de karakteristieken van het bedrijf en de markt. Voor het ene bedrijf is schaalvergroting een goede strategie om de winst te verhogen, terwijl specificeren en diversificatie voor een ander bedrijf juist beter werken. Een derde bedrijf kan wellicht meer winst behalen door juist intern orde op zaken te stellen terwijl een vierde bedrijf juist extern dingen anders aan moet pakken. Toch hebben alle bedrijven één ding gemeen, want er is altijd ruimte voor verbetering.

Een sector die het momenteel moeilijk heeft is de transportsector. Door de verscherpte grenscontroles, dalende grondstofprijzen, aanhoudende stakingen en de aanhoudende economische crisis krijgt deze sector de ene na de andere klap te verduren. Het ene bedrijf na het andere bedrijf gaat over de kop. Toch kan hier ook makkelijk winst behaald worden. Hoogst waarschijnlijk heb je als ondernemer in de transportsector al gekeken naar zuinige voertuigen en rendabele ritten met zo min mogelijk kans op problemen onderweg. Maar verder optimaliseren is de volgende stap.

Voor een relatief klein bedrag kan je bijvoorbeeld een GPS Tracker installeren. Behalve een moderne vorm en toevoeging op het wagenparkbeheer is het nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kunnen analyseren van de processen. Dankzij een GPS Tracker kan je precies zien hoelang er gereden wordt, waar er gereden wordt en hoelang en waar er wordt stilgestaan. Op deze manier kan je goed zien of de snelste routes gereden worden, maar ook of het laden wellicht relatief veel tijd kost en kan je makkelijk testen of de weg die theoretisch sneller is in de praktijk ook daadwerkelijk de snelste route is. Als kers op de taart is het ook nog eens een uitstekend middel om diefstal tegen te gaan!

https://mygpstracker.nl/