Artikel Marketing Extreme
Image default
Artikel marketing

Bijdragen aan de circulaire economie

Veel mensen weten niet wat een circulaire economie is, dus dit zullen we in dit artikel uitleggen. Ook zullen we een aantal tips geven waarmee je zelf kunt bijdragen aan de circulaire economie.
Een circulaire economie is bedoeld om herbruikbaarheid te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Dit houdt in dat mensen producten en grondstoffen zo veel mogelijk hergebruiken, waardoor ze zo min mogelijk weg hoeven te gooien. Dit is het tegenovergestelde van een lineair systeem, dat we nu hebben in onze samenleving. In een lineair systeem worden grondstoffen omgezet in producten en wanneer we ze niet meer nodig hebben, worden ze vernietigd.

Het zou voor de aarde en het milieu erg goed zijn als we meer zouden streven naar een circulaire economie. Ben jij hier ook van overtuigd en wil je er zelf je steentje aan bijdragen, dan kun je gebruik maken van deze tips!

Als eerste is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen hier van af weten. Het is nog een redelijk onbekend thema. Vertel andere mensen dus over de circulaire energie, vertel je ouders, vertel je vrienden en andere mensen die je kent. In je eentje kun je het verschil niet maken, maar als we met z’n allen ons steentje bijdragen kunnen we een groot verschil maken.

Ook kun je zorgen dat producten een tweede leven krijgen, door tweedehands spullen te kopen. Zo kunnen producten hergebruikt worden en hoeven ze niet weggegooid te worden. Koop je meubels bijvoorbeeld bij tweedehands winkels. Een tweedehands bank bijvoorbeeld, die ziet er misschien versleten uit, maar met een kleine touch up kan het heel mooi zijn. Is het leer verkleurd, dan kun je het leer verven met indringverf zwart. Zo maak je er je eigen creatie van.

Probeer ook minder producten te kopen die veel afval produceren, want afval is erg slecht. Neem bijvoorbeeld zelf bakjes en zakjes mee, zodat je die niet steeds in winkels hoeft te kopen.

https://www.leerverfshop.nl/