Artikel Marketing Extreme
Image default
Artikel marketing

Hoe word je snel een goede tekstschrijver?

De tijd van twijfelen is voor jou voorbij. Je kunt niet wachten om aan de slag te gaan, je handen jeuken om te beginnen. Je gaat je droom achterna. Je wordt tekstschrijver. Maar na een rondje Google zinkt de moed je alweer in de schoenen. Al die keuzes. Je moet toch iets doen, om te beginnen? Opleidingen Schriftelijke communicatie en redactie. Cursussen voor copywriters. Schrijftrainingen. Waar moet je beginnen als je een goede tekstschrijver wil worden?

Oefening is alles

Er is geen goede of foute opleiding die je kunt kiezen. Wie echter denkt dat hij klaar is als schrijver na een opleiding heeft het mis. Je begint dan pas. Net als na het halen van rijbewijs, het echte autorijden ga je daarna pas leren. Schrijven werkt net zo, je leert het pas door het ook echt te doen. Niet door erover na te denken (al helpt dat natuurlijk ook wel een beetje). Na een universitaire opleiding kun je in de regel eigenlijk helemaal niet schrijven, want je bent tijdens al die jaren vooral bezig geweest met het analyseren van de teksten, niet met ze schrijven.

Emotie

Het belangrijkste wat je als schrijver wil doen is je lezer raken. Een tekst zonder emotie zal nooit zijn doel bereiken. Daarom moet je je als tekstschrijver heel goed kunnen inleven in mensen. Niet alleen in je lezers, maar ook in je toekomstige opdrachtgevers. Zij betalen jou immers om het verhaal dat zij willen overbrengen op papier te krijgen. Je kunt niet in hun hoofd kijken, dus is het belangrijk dat je luistert naar wat zij willen vertellen. Dat zal niet makkelijk zijn en veel tijd kosten. Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst.

Website teksten laten schrijven

Grijp daarom alle opties aan om die oefening te krijgen. Het beste is om te gaan schrijven over onderwerpen die buiten je comfortzone liggen. Dit is heel leerzaam, je moet er informatie voor opzoeken en je verdiepen in de opdrachtgever en het onderwerp. Ook op vrijwillige basis kun je dit soort teksten gaan schrijven. Er zijn vast verschillende mensen in je omgeving die je kunt helpen met teksten laten schrijven.

De website van je schoolgaande kinderen bijvoorbeeld. Of de nieuwsbrieven op je werk. Het schrijven van korte, informatieve teksten die heel duidelijk moeten zijn is een hele goede oefening.

 

https://www.productverhalen.nl/