Artikel Marketing Extreme
Image default
Artikel marketing

Het mixen met Sambuca

Sambuca

Sambuca is een alcoholische drank en mag dus alleen gedronken worden door mensen van 18 jaar of ouder. Sambuca is een anijs likeur uit Italië. Het bezit over een alcoholpercentage van 40%, wat in verhouding een hoog percentage is vergeleken met een wijntje of een biertje, welke een veel lager alcohol percentage bevatten. Daarom wordt Sambuca vaak geserveerd met drie koffiebonen, die zich in het glas bevinden. Sambuca is helder van kleur, maar wanneer Sambuca gemengd wordt met water zal de kleur troebel worden. Hoewel veel mensen het vermoeden, wat te verklaren is door de naam Sambuca, bevat Sambuca geen vlierbessen, waar de Latijnse naam “Sambucus” voor staat. Om een mooie ronde, dikke maar vooral lekkere smaak te krijgen, kan Sambuca worden aangestoken door middel van vuur. Wanneer dit gedaan wordt, krijgt u een warme Sambuca maar ook koude Sambuca binnen. Af en toe worden er andere aroma’s aan Sambuca toegevoegd, een voorbeeld hiervan is mandarijn.

Het mixen met Sambuca

Het kan een leuk idee zijn om verschillende drankjes te maken door bepaalde ingrediënten te mengen met Sambuca. U kunt bijvoorbeeld de Sambuca over 4 verschillende glazen verdelen. Vervolgens kunt u ze aanvullen met koffie, voor een iets zoetere smaak doet u bruine suiker op de Samuca met koffie combinatie. Tot slot kunt u slagroom erop spuiten. Dit zal een heerlijke combinatie worden van koffie en Sambuca.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook cocktails maken door Sambuca te gebruiken. Een cocktail is traditioneel gezien vrijwel altijd opgebouwd uit één deel sterke drank, één deel likeur en één deel vruchtensap of één deel soda water. De sterke drank is in dit geval dus Sambuca. Voor een zoete smaak kunt u bijvoorbeeld jus d’orange toevoegen, maar het is ook een idee om ananas sap toe te voegen aan de Sambuca.

Ook kunt u shotjes maken door Sambuca toe te voegen. Een recept van bijvoorbeeld het shotje “stuiterbal” is als volgt: het shotje bestaat uit eerst twee derde deel sambuca, en vervolgens één derde deel met blue curacao. Dit shotje wordt vaak op een speciale manier genuttigd. Neem het shotje in je mond, schud je hoofd 10 seconden hard op en neer. Vervolgens moet je het shotje doorslikken, zuig daarna een flinke teug adem naar binnen tussen je duim en wijsvinger door. Door op deze manier te shotten, is het effect van het shotje een stuk groter. Het shotje “stuiterbal” is hierdoor ook veel pittiger.

http://www.horecagoedkoop.nl/voordelige-sambucca