Artikel Marketing Extreme
Image default
Internet marketing

Welk Content Management Systeem is geschikt voor jou?

Veel websites draaien tegenwoordig op een zogenaamd Content Management Systeem (ook wel CMS). Zo’n CMS brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is het gemak waarmee je tegenwoordig een website bouwt.

Voorheen moest je iedere webpagina van begin af aan coderen, maar met een CMS bouw je in een mum van tijd een complete webpagina.

Verschillende CMS systemen

Er zijn veel verschillende content management systemen op het internet te vinden. Daarvan is WordPress met een aandeel van 30% verreweg het populairst. Andere populaire systemen zijn:

  • Weebly
  • SquareSpace
  • Wix
  • Drupal
  • Joomla

En waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar.

Populariteit van WordPress

De populariteit van WordPress heeft met name te maken met de gebruiksvriendelijkheid en de vele plugins die jouw website kunnen verreiken.

Maar al die verschillende plugins hebben ook een keerzijde. Zo kan het je website heel snel traag maken. Niet voor niets zijn veel websites die op WordPress draaien trager dan websites die op andere systemen draaien.

Verschillende cms systemen

Maar ook met WordPress kun je een razendsnelle website krijgen. Hoe je dat doet, lees je hier in dit artikel.

CMS voor Webshops

Met WordPress kun je een webshop maken. Hier heb je dan de Woocommerce plugin voor nodig. WordPress is echter niet specifiek gebouwd om te werken als webshop. Hiervoor kun je daardoor misschien beter een ander CMS gebruiken, zoals LightSpeed of Magento.

Wil je weten op wat voor content management systeem een website draait? Dan kun je dat checken met een speciale tool. Deze tools zijn vaak terug te vinden via Google.

CMS voor School

Wist je dat er zelfs een CMS bestaat speciaal voor scholen? Dit CMS is gratis en heet Moodle. Met moodle kun je gemakkelijk een eigen e-learning omgeving maken. Het is gratis en open source. Moodle noemt het CMS ook wel een course management programma (in plaats van content management).