Artikel Marketing Extreme
Image default
Kinderen

Zo werkt het maken van een gepersonaliseerd boek

Voor de ontwikkeling van kinderen op verschillende vlakken is het heel erg belangrijk dat kinderen lezen en worden voorgelezen. Zo draag voorlezen onder andere bij aan de woordenschat, fantasie en concentratie van een kind. Een kind zal een boek een stuk leuker vinden en dus ook meer gemotiveerd zijn om een verhaal te volgen wanneer deze gaat over een onderwerp dat hij of zij leuk vind. Een extra manier om een boek nog leuker te maken voor een kind is door te kiezen voor een gepersonaliseerd voorleesboek. Deze boeken kun je tegenwoordig al heel snel in een paar gemakkelijke stappen samenstellen. Deze boeken zijn daarnaast ook heel erg leuk om kado te doen.  

Het kiezen van een verhaal  

Een van de eerste stappen voor het creëren van een gepersonaliseerd kinderboek is het kiezen van een verhaal. Er zijn verschillende verhalen waarvan je een persoonlijk boek kunt laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verhaal dat perfect is voor een kind dat gek is op voetbal. Je kunt daarentegen ook juist kiezen voor een spannender of avontuurlijker verhaal. Welk verhaal de beste keuze is is grotendeels afhankelijk van het karakter en de interesses van het kind. Om een goede keuze te kunnen maken is het handig om alle beschrijvingen van de verschillende boeken te lezen. Ook wordt er voor elk verhaal aangegeven voor welke leeftijdscategorie het verhaal geschikt is.  

Het personaliseren van het boek  

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een boek persoonlijk te maken. Het eerste punt wat het boek persoonlijk maakt is dat je de naam van het kind in het boek kunt laten verwerken. Daarnaast kun je ook nog de foto van het kind uploaden welke je graag in het boek zou willen hebben. Zowel de naam als de foto van het kind worden op de voorkant van het boek gezet. Naast dat het kind op de voorkant van het boek komt te staan worden de naam en de foto ook op elke bladzijde van het gehele boek verwerkt. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het kind de hoofdpersoon van het boek wordt.   

Het controleren en bestellen  

Wanneer je alle stappen van het personaliseren hebt doorlopen is het tijd om het boek te controleren. Er is een online preview van het boek die je kunt bekijken om zo een goede beslissing te kunnen maken. Mocht je toch een andere foto willen gebruiken dan kan je dit ook nog veranderen. Als het boek eenmaal goed is is het tijd om deze te bestellen. Vervolgens zul je binnen enkele werkdagen jouw persoonlijke boek thuisgestuurd krijgen.  

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerd-voorleesboek