Artikel Marketing Extreme
Image default
Gezondheid

BHV cursus

Een bedrijfshulpverlener of in het kort, een BHV’er is belangrijk voor het bedrijf waar u werkzaam bent. Bij incidenten en calamiteiten komen BHV’ers direct in actie.

Wat leer je bij een cursus BHV?

Bij een cursus BHV van Arehbo leer je over verschillende essentiële onderdelen. een daarvan is reanimatie. Reanimatie kan worden gedaan door middel van een AED. Dit is een automatische externe defibrillator. Dit apparaat geeft een elektrische schok dat er voor zorgt dat het hartritme wordt hersteld na een hartaanval.

Ook worden er trainingen gegeven die zijn gericht op het bestrijden van brand. Deze trainingen zijn niet alleen gericht op brandbestrijding op grote schaal maar ook de kleine keuken brandjes met de vlam in de pan.

Naast voorheen genoemde aspecten is er ook nog het ontruimen van een gebouw. Wanneer er een brand is ontstaan waardoor het gebouw moet worden ontruimd, wordt er aan de BHV’er geleerd waar hij/zij op moet letten en hoe er gecommuniceerd moet worden.

 

Hoe lang duurt de cursus?

Een BHV cursus wordt behaald na 4 dagdelen, dat houdt in dat er 2 dagen worden vrijgemaakt van 8:30 tot 17:00. 

De dagen worden opgedeeld in 2 dagdelen reanimatie en levensreddende behandelingen. En 2 dagdelen worden besteed aan brandbestrijding en ontruiming van de gebouwen. Zo worden alle onderwerpen ruim voldoende behandeld. De training wordt afgesloten met een theorie examen.

Als de BHV opleiding is voltooid is het belangrijk om deze kennis op peil te houden om de kwaliteit van de hulpverlening hoog te houden. Dit kan worden gedaan door elk jaar het herhalingscertificaat te behalen. 

Om deze te halen zal u een dagcursus afleggen van 8:30 tot 16:30. Hierin worden dezelfde onderdelen behandeld als de initiële cursus.

Deze cursussen zijn te behalen op locatie in Ede of op een door u gekozen locatie. U wordt door zeer ervaren professionals tijdens de cursus.
Meer informatie via www.arehbo.nl.