Artikel Marketing Extreme
Image default
Woningen

Waarom mensen geloven in energiezuinig woning

huis te koop

Steeds meer landgenoten vinden energiezuinig leven erg belangrijk. Dit is een van de belangrijkste conclusies van recent en potentiële huiseigenaren marktonderzoek naar het kopen van het eerste huis. Maar wat is hun drijfveer voor energiezuinige gebouwen of renovaties: bespaar op energiekosten, of speelt milieu ook een rol? Hebben jongeren hier andere opvattingen over dan ouderen?

Het bewustzijn van energiezuinige gebouwen en decoraties blijft toenemen, vooral onder jongeren

De jongeren die vandaag het eerste huis kochten, lijken bewuster na te denken over het energiebesparende leven dan de vorige generaties.

Uit het onderzoek blijkt dat 75% van de recente en toekomstige eigenaren vindt dat energiezuinige gebouwen en decoraties erg belangrijk of erg belangrijk zijn.

De jongere generatie besteedt hier meer aandacht aan: 81% van 27% van de mensen van 18 tot 19 jaar zegt dat energiebesparing heel belangrijk is. Meer dan de helft van de mensen in de jaren vijftig (of beter gezegd 65%) waardeert energiebesparende maatregelen.

Zijn energiezuinige gebouwen of decoraties echt in opkomst?

De sommige mensen vinden energiezuinig wonen niet altijd belangrijk, maar nemen ook maatregelen om op een manier bijna energiezuinig  of opknapbeurt te bouwen: maar liefst 89% van de ondervraagde eigenaren heeft energiebesparende maatregelen doorgevoerd.

De meest voorkomende zijn:

  • Installeer isolatiematerialen (overall);
  • Installeer warmte-isolatieglas (dubbel glas, hoogrendementsglas, enz);
  • De keuze voor energiebesparende verlichting (spaarlampen).

Andere voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers of energiezuinige verwarming. Slechts 22% van de recente eigenaren heeft deze maatregelen genomen, maar een derde is van plan deze maatregelen in de komende vijf jaar te nemen.

On welke redenen willen we energiezuinig wonen?

Er zijn veel redenen om energie-efficiëntie te bouwen of te renoveren. Maar er is een prominente reden: 79% van de respondenten zei voor energiezuinige huizen te kiezen om energiekosten te besparen. De helft van de mensen zet dit argument op de eerste plaats, en het heeft een nog grotere impact op eigenaren dan op toekomstige eigenaren.

  • 79% wil energiekosten besparen;
  • 42% van de mensen doet dit om ideologische redenen en beweert milieubewust te zijn;
  • 40% is van mening dat het huis langer zijn waarde behoudt;
  • 34% vindt dat energiezuinige huizen gezonder zijn;
  • 30% vindt dat energiezuinige huizen comfortabeler zijn.

Welke rol speelt de overheid bij de keuze voor energiezuinig leven?

Opvallende opmerking: het ideologische aspect lijkt zwaarder te wegen dan strengere regelgeving.

Slechts 27% van de respondenten zei dat de strengere eisen van de overheid zouden helpen bij het bepalen van hun keuze voor een energiezuinig leven, terwijl 42% van de respondenten milieubewustzijn als motivatie noemde. Er is ook een evolutieproces: in vergelijking met eigenaren (39%) zeggen toekomstige eigenaren (50%) dat ze vaker zullen kiezen voor energiezuinige huizen (omdat ze milieuvriendelijk zijn). Er is ook een kleine verandering in leeftijd: 46% van de jongeren, waaronder de volgende, was op 27-jarige leeftijd sceptisch.

huis te koop ekeren

https://be.propenda.com