Artikel Marketing Extreme
Image default
Banen en opleidingen

10 landen die in 2020 verhuizen voor IT-professionals

recruitment bureau

HSBC voerde een onderzoek uit onder meer dan 22 duizend mensen die naar andere landen migreerden voor werk, en analyseerde 163 landen van de wereld, waarbij een beoordeling werd samengesteld van staten die werden beoordeeld als de meest veelbelovende en comfortabele om te verhuizen.

Daarbij is rekening gehouden met zaken als de balans tussen werk en privé, het verdienniveau en de snelheid van ontwikkeling langs de carrièreladder. De landen van Europa en het Midden-Oosten stonden dit jaar in de top vijf. In de top 10 staan ​​ook Zweden, Singapore, USA, Canada en Hong Kong.

10) Israël

Tevreden over hun werk: 78%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 58%

Deze staat heeft zijn plaats op de ranglijst verdiend op basis van zijn eigen migratiebeleid, waardoor Joden gemakkelijk kunnen verhuizen, plus een hoog ontwikkelingsniveau van de hi-tech industrie in de economie (meer dan 30%). De IT-richting heeft niet alleen eigen startups, maar ook vertegenwoordigingskantoren van internationale bedrijven, bijvoorbeeld Oracle, Apple, Microsoft, Hewlett Packard, Intel, alleen Microsoft heeft daar 3 vestigingen en Intel heeft 5 vestigingen in de staat.

9) Panama

Tevreden over hun werk: 76%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 53%

Voor dit land luidt Latijns-Amerika de toekomst in van het “nieuwe Singapore”. Dit is niet het eerste jaar dat deze staat een programma implementeert om de economie te ondersteunen en te ontwikkelen, en daarom zijn ze erg blij met nieuwkomers met geld en nieuwe richtingen in het bedrijfsleven. Panama heeft ook een vrij spaarzaam belastingstelsel in de context van andere EU-landen en de Verenigde Staten. Tegelijkertijd worden inkomsten uit het buitenland niet belast. Nu worden er actief nieuwe bedrijven geopend en krijgen bestaande bedrijven vaart in hun ontwikkeling – en de vraag naar gekwalificeerde werknemers groeit alleen maar.

8) Taiwan

Tevreden over hun werk: 68%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 65%

Een eilandstaat die een plaats in de Stille Oceaan bezet op een afstand van 150 km van China. Het eiland wordt beschouwd als een autonomie binnen de VRC, en aan de andere kant is het het centrale deel van een andere, niet alle erkende staat – de Republiek China. Volgens alle aanwijzingen wordt Taiwan beschouwd als het thuisland voor veel coole ontwikkelaars, evenals als een regio die de armoede heeft overwonnen – niet meer dan 1% van de burgers leeft onder de armoedegrens. De ontwikkeling van IT wordt hier volledig ondersteund door de regering van het land, die een gespecialiseerd platform (vTaiwan) heeft, waar online communities hun mening publiceren en verschillende opties bieden voor oplossingen op het gebied van digitaal overheidsbeleid.

7) Estland

Tevreden over hun werk: 67%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 57%

Deze staat was de eerste die elektronisch stemmen en burgerschap introduceerde. Estland is de geboorteplaats van Skype, het was hier dat het wereldwijd werd gemaakt en ontwikkeld. Het land volgt de digitale trends op de voet en mist geen nieuwe kansen. Migranten verwachten hier alle voordelen van het Schengengebied en betaalbare kosten van levensonderhoud (onroerend goed is hier bijvoorbeeld goedkoper dan in Duitsland). Er is een groot tekort aan lokale gekwalificeerde IT-specialisten in Estland (het is niet voor niets dat dit deel van de economie hier waanzinnig snel groeit). U krijgt een comfortabele bewegende sfeer. Bovendien is het het groenste en meest milieuvriendelijke land van Europa (50% van het gebied wordt ingenomen door bossen). Tallinn wordt beschouwd als een goed bewaard gebleven historische stad.

6) Noorwegen

Tevreden over hun werk: 53%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 64%

Een klein land met een zeer hoge levensstandaard en een uitstekende ecologie is ideaal voor liefhebbers van natuur, wintersport en andere buitenactiviteiten. Goed voor mensen met gezinnen en kinderen. Noorwegen heeft een van de beste sociale programma’s in de Europese Unie. Ontwikkelaars zijn altijd gewild bij lokale organisaties. Het wordt niet aanbevolen om hier te verhuizen, niet voor werk – de kosten van levensonderhoud zijn vrij hoog, en vertragingen bij het verkrijgen van visa en documenten zullen veel tijd en zenuwen vergen. Het is beter om van tevoren een baan te zoeken en op uitnodiging van een lokale werkgever te komen.

5) Nederland

Tevreden over hun werk: 69%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 61%

De IT-markt in Nederland kent een grote behoefte aan gekwalificeerd personeel. Het is vermeldenswaard dat Nederlanders voorrang krijgen op het gebied van werk, dan de burgers van de Europese Unie en dan pas buitenlanders. Staatsuniversiteiten produceren onvoldoende programmeurs, testers en andere IT-specialisten. Daarom is dit beroep een van de meest realistische kansen om een ​​werkvisum in een rij te krijgen en een goed salaris te krijgen. Het is belangrijk op te merken dat er hoge belastingen en de kosten van levensonderhoud zijn, maar dat er goede sociale programma’s en al het lekkers van het Europese leven zijn.

4) Duitsland

Tevreden over hun werk: 69%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 65%

Dit land heeft al decennia lang niet alle soorten beoordelingen van migranten achtergelaten. Er is in alle gebieden een zeer hoge levensstandaard, evenals sociale en economische ontwikkeling. Het land is groot genoeg en er is genoeg om uit te kiezen. Hier wonen is goedkoper dan in Scandinavische landen, maar duurder dan in Oost-Europa. Er is een enorm verschil te zien tussen groot en klein. Een groot pluspunt in Duitsland is het feit dat ontwikkelaars bij verhuizing een blauwe kaart kunnen aanvragen (ze krijgen er na 33 maanden een vaste verblijfplaats mee). Tegelijkertijd vermindert het niveau van de taal de status tot 21 maanden. De blauwe kaart wordt alleen afgegeven aan hooggekwalificeerde specialisten met een diploma dat geldig is in Duitsland.

3) Luxemburg

Tevreden over hun werk: 74%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 64%

Luxemburg is met 600.000 inwoners een van de kleinste landen ter wereld. Maar dit belet niet dat het land regelmatig toetreedt tot de TOP-economieën van de wereld op het gebied van lonen en levensstandaard en concurreert met gigantische landen. Het minimuminkomen wordt beschouwd als het hoogste ter wereld en is gelijk aan 1921 euro. Het gemiddelde inkomen voor ontwikkelaars met 4-5 jaar ervaring is 7.300 euro. Tegelijkertijd is het aantal openstaande vacatures niet hoog en is er per functie een zeer hoge concurrentie.

2) Tsjechië

Tevreden over hun werk: 73%

Tevreden over toekomstige carrièregroei: 68%

Tsjechië is populair bij velen die er voor het eerst aan denken om naar Europa te verhuizen. Zeer betaalbare kosten van levensonderhoud (op sommige plaatsen zelfs lager dan in grote steden van de Russische Federatie) – dankzij de kroon in plaats van de euro, en tegelijkertijd alle voordelen van het leven in Europa. Historische plaatsen, chique architectuur, goed functionerende infrastructuur, waanzinnig lage reisprijzen in alle landen binnen het Schengengebied. Opgemerkt moet worden dat Tsjechië een ontwikkelde Russische diaspora heeft. De IT-markt in het land wint actief aan ontwikkeling en lokale universiteiten hebben geen tijd om specialisten op te leiden. Daarom zijn er altijd veel IT-vacatures, met name van het Middle + niveau en hoger. Werving van IT-personeel is moeilijk op lokaal niveau en strekt zich daarom uit tot buiten het land.

1) Vietnam

Tevreden over hun werk: 74%

Tevreden over carrièregroei: 68%

Plotseling uit het niets? Wij denken van niet. In september 2018 beval de premier van het land de autoriteiten om bedrijven te helpen Vietnam te vestigen als het belangrijkste Aziatische IT-centrum en informatietechnologie te ontwikkelen. Eerder kwamen ontwikkelaars en IT-specialisten van over de hele wereld naar het land. Sommigen willen op afstand werken zonder het strand op een ligstoel te verlaten, anderen zijn op zoek naar mogelijkheden om nieuwe richtingen in de it-markt te ontwikkelen. Volgens analisten heeft Vietnam nu drie keer meer ontwikkelaars en ander IT-personeel nodig dan hun universiteiten kunnen afstuderen.

We hopen dat, rekening houdend met de situatie met het virus, de grenzen weer opengaan en er veel vacatures en banen in het buitenland komen met verhuizing naar het kantoor.

Linkedin

https://www.globalrecruitment.info/