Artikel Marketing Extreme
Image default
Woningen

Pantone's kleur van het jaar invloed op huizen

Het is het moment waarop interieurontwerpers het hele jaar wachten: de aankondiging van Pantone Kleur van het Jaar. Pantone noemt zichzelf “de wereldwijde autoriteit op het gebied van kleurcommunicatie en inspiratie sinds 1963” en is ongelooflijk invloedrijk geweest in een groot aantal sectoren dankzij het gepatenteerde kleurafstemmingssysteem. Elk jaar voorspelt het een nieuwe kleurentrend waarvan het denkt dat het in het komende jaar weerklank zal vinden. Dit jaar kondigde het PANTONE 17-3938 Very Peri aan als de kleur van het jaar voor 2022, en we zijn er zeker van dat je de tint in alles kunt zien, van meubels tot decoraties tot mogelijkheden voor je volgende verdieping.

Om de diepere betekenis achter de kleur beter uit te leggen, wenden we ons tot Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute. Volgens Eiseman is deze borderline paarse tint geweldig voor het uiten van creativiteit en verbeeldingskracht.

“Terwijl we een wereld van ongekende verandering binnengaan, biedt de selectie van PANTONE 17-3938 Very Peri een nieuw perspectief en visie op de vertrouwde en geliefde blauwe kleurenfamilie, die de kwaliteiten van de blauwe tinten omvat, maar tegelijkertijd met zijn violetrode ondertoon, PANTONE 17-3938 Very Peri vertoont een opgewekte, vrolijke houding en dynamische aanwezigheid die creativiteit en fantasierijke expressies aanmoedigt,” Eiseman zegt.

Kleur

Na zo lang thuis te zijn geweest, de steriele aard van monochrome paletten en minimalisme is uit! Meer mensen draaien hard naar maximalisme met rare, grillige en kronkelige decorstukken die barsten van onbeschaamd leuke energie. Very Peri vat deze veranderende houding perfect samen, omdat het een gedurfde nieuwsgierigheid toont die de toekomst in een nieuw licht plaatst. Houd rekening met deze kleur wanneer je merkt dat je een moderne, kleurrijke update van je omgeving thuis wilt maken.

Hoewel Very Peri overweldigend kan lijken als een dominante kleur in uw huis, zijn er veel manieren waarop u het kunt gebruiken om uw ruimte te accentueren. Probeer het op een accentmuur te gebruiken of gebruik het in een behangontwerp. Nog te veel? Je zult vast en zeker binnenkort meubelstukken zien in Very Peri die de perfecte kleur kunnen toevoegen. Misschien iets er tussenin? Overweeg randtegels of een backsplash met Very Peri.

Vloeren die de kleur aanvullen

Als je vloeren wilt die 2022 schreeuwen, kun je het beste kiezen voor tegels , tapijt of luxe laminaat, laminaat heb je in alle kleuren, aangezien deze in elke kleur kunnen worden vervaardigd. Maar als dat te intens lijkt voor een vloerkleur, wil je winkelen voor complementaire vloeren door minder te focussen op de kleur zelf en meer op de kenmerken van de kleur – met aandacht voor charme en persoonlijkheid – die het perfect maken voor 2022. Niemand weet echt wat dit jaar zal brengen, maar we hopen dat Very Peri je inspireert om creatief te blijven, nieuwe mogelijkheden te omarmen en jezelf en je huis onderweg opnieuw uit te vinden.

 

https://vloerenbaas.nl