Artikel Marketing Extreme
Image default
Woningen

Tips en informatie | Verhuizen naar West Nederland

Kom je van elders en wil je graag wonen in de Zaanstreek? Zonder een lokaal netwerk kan het lastig zijn om de woningmarkt van de Zaanstreek te betreden. De woningmarkt van de Zaanstreek is krap en kapitaalkrachtige tweeverdieners uit Amsterdam zijn je vaak voor. Wees de concurrentie slim af en blijf het nieuws over woningen bijhouden. Volg deze tips op als je snel naar de Zaanstreek wilt verhuizen.

Tip 1 Houd Funda in de gaten

De woningmarkt van de Zaanstreek is zo oververhit dat je er snel bij moet zijn. Wees daarom up-to-date om geen enkele kans te missen. Je blijft op de hoogte door meerdere malen per dag Funda te checken. Nog beter, geef je woonwensen door aan Funda. Download de Funda-app en ontvang automatische push-berichten op je telefoon die je direct op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken.

Tip 2 Volg verkoopmakelaars op social media

De tijd waarin verkoopmakelaars alleen advertenties van nieuwe woningen publiceren in de lokale krant is inmiddels voorbij. Wil je zo snel mogelijk op de hoogte zijn van het laatste aanbod van bestaande en nieuwe woningen? Volg dan verkoopmakelaars op Instagram, Facebook en Twitter. Op die manier ben je direct op de hoogte wanneer de ontwikkeling van een nieuwbouwproject wordt aangekondigd. Extra tip: volg ook de gemeente Zaanstad op social media. Daar vind je relevante informatie over de nieuwbouw ambities van de gemeente.

 

Tip 3 Schrijf je in op nieuwsbrieven van verkoopmakelaars

Oriënteer je op de verkoopmakelaars die actief zijn op de woningmarkt van de Zaanstreek. Tegenwoordig hebben alle makelaars een website. Schrijf je via die websites in op nieuwsbrieven. Wekelijks ontvang je dan een update per mail zodat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op de woningmarkt

Tip 4 Deel je verhuisplannen op social media

Heb je geen netwerk in de Zaanstreek? Het is verstandig om zoveel mogelijk vrienden, familieleden en collega’s op de hoogte stellen van je verhuisplannen. Misschien dat één van hen een bekende heeft die je verder op weg kan helpen in het vinden van een woning. Extra tip: bezoek ook regelmatig één van de Zaandorpen en spreek je woonwens uit tegen mensen die je op straat tegenkomt.

Tip 5 Maak een afspraak met een makelaar

Door alle nieuwtjes online te volgen, blijf je op de hoogte. Het helpt ook om je woonwensen te bespreken met een makelaar. Hij of haar houdt je vervolgens telefonisch op de hoogte voordat de laatste woon nieuwtjes online worden gepubliceerd.

https://www.nieuwwonenzaanstreek.nl/nieuws