Artikel Marketing Extreme
Image default
Huishoudelijk

Vogelwerende sprays om vogels af te schrikken

Dit artikel gaat over de verschillende manieren waarop u vogelafstotende spray kunt gebruiken om vogels af te schrikken en ze weg te houden van uw eigendom en uw gewassen als je geen meeuwenpinnen geinstalleerd hebt. Sommige vogelafstotende sprays zijn schadelijk voor de vogels. De sprays op deze pagina doen dat niet. Vogels houden gewoon niet van de geur of smaak van deze sprays en zullen ergens anders zoeken naar voedsel.

Als je op zoek bent naar een zelfgemaakte oplossing, is chilipeper in combinatie met azijn een optie. De smaak en geur van deze oplossing maken planten en tuinen die ermee besproeid worden onaantrekkelijk voor vogels.

De manier om tuinspray voor chilipepers te maken, is door ongeveer twee dozijn chilipepers te snijden. Combineer ze met een halve liter water en laat dit mengsel vijf dagen in de zon fermenteren. Breng het dan terug naar binnen en voeg 1/4 kopje witte of rode azijn toe aan het mengsel. Het is nu klaar voor gebruik.

Doe het in een spuitfles en spuit het op je planten en tuin. Vogels vermijden de planten waarop het wordt gespoten, omdat ze de hete smaak en geur van het chilipepermengsel niet lekker vinden.

Methylanthranilaat

Een andere optie voor plaagvogels in de tuin is methylanthranilaat. Dit is een naar druiven ruikend mengsel dat in sommige frisdranken en snoepjes wordt gebruikt. Vogels worden afgestoten door de geur en smaak van deze chemische stof en zullen deze vermijden. Methylanthranilaat wordt daarom vaak gebruikt als vogelafweermiddel op gewassen, planten en tuinen. U kunt deze chemische stof zelf online kopen op een website als Bird-X of u kunt een vogelbestrijdingsbedrijf inhuren om het voor u te installeren.

Vogelbestendige gels.

We raden niet vaak vogelbestendige gels aan die op richeloppervlakken gaan om vogels af te schrikken. Deze gels maken oppervlakken plakkerig en oncomfortabel voor vogels om op te landen.

Het probleem met deze gels is dat kleinere vogels vast kunnen komen te zitten in de gel en niet kunnen wegvliegen. Als deze vogels vast komen te zitten en niet weg kunnen vliegen, sterven ze op de richel. Het is net zo erg om kleine dode vogels aan je richel te laten kleven als om middelgrote vogels erop te laten zitten.

Als middelgrote vogels een probleem vormen en ze zitten op een richel, dan is onze algemene aanbeveling is vogelaren. Vogelspikes kunnen over richeloppervlakken worden geplaatst en voorkomen dat vogels op een richel landen. Vogelpinnen doen geen pijn aan vogels, maar blokkeren alleen het oppervlak waarop ze zouden landen.

Er zijn ook verschillende andere opties voor het besturen van richels als vogelpinnen opvallend en onooglijk zijn voor uw eigendom.

Een andere optie zijn elektrische schoksporen. Schoksporen geven vogels kleine elektrische schokken als ze op de richel landen. De schokken doen de vogels geen pijn of doden ze niet, maar ergeren ze zo dat ze een andere plek moeten zoeken om neer te strijken.

Vogelsprays en het aanpassen van richels zijn enkele van de instrumenten van de vogelbestrijding. Elke situatie is echter uniek.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/