Artikel Marketing Extreme
Image default
Internet marketing

outplacement en meer

Outplacement kent aanzienlijk veranderingen binnen de laatste tijd. In de jaren 2014 tot plus met 2016 is er veel veranderd voor de werkgever en voor de arbeider bij ontslag binnen de wetgeving. Niet langer, sinds januari 2016, is het mogelijk door een werkman een outplacement aanbod van de werkgever af te wijzen. Voor 1 januari 2016 kozen drie op de vier werknemers, die een outplacement aanbod van zijn werkgever kregen, ervoor het aanbod niet te aanvaarden. Voor 2016 kozen werknemers voor de integrale uitbetaling van de opzegvergoeding. Laatstgenoemde optie zit er niet meer binnen. De werkgever is sinds 2014 verplicht outplacement aan te verlenen, het kan niet langer geweigerd worden door de arbeider.

Outplacement voor een werkgever

 

De werkgever zou altijd een forse voorstander zijn van outplacement. Outplacement geleidt niet alleen de werknemer, doch ook de werkgever en de onderneming. Outplacement accompagneert een onderneming zijn imago te versterken en maakt het loonarbeid van de werkgever prettiger plus zorgt ervoor dat de werkman en werkgever op goede voet de relatie eindigen.

Een dienstbeëindiging is in de meeste gevallen onverwacht. Het is hinderlijk plus ook niet altijd terecht, hier komen heftige gevoelens bij kijken. Er breekt nou een onzekere tijdsperiode aan. Aanzienlijk zaken moet worden geregeld en voor specifieke datum worden opgemaakt. Waar u met rekening moet houden, waar u tegen aan kunt lopen plus waar u zich op voor moet bereiden, Outplacement geeft u lichtsterkte plus begeleidt u deze tijdsperiode te overleven en te transformeren binnen een periode van succes.

 

Wat houd outplacement precies binnen?

‘’Outplacement biedt duidelijkheid’’, wordt vaak benoemd. Outplacement is een vorm van begeleiding plus ondersteunt u op laatstgenoemde manier lichtsterkte te creëren bij ontslag. Aanzienlijk zaken moeten op orde worden opgemerkt plus verplichtingen worden duidelijk gemaakt. Dit voorkomt dat u verplichtingen vergeet of een boete moet incasseren. Echter outplacement doet meer. Outplacement ondersteunt u om te gaan met het ontslag op emotioneel niveau. Een dienstbeëindiging is vervelend plus iedereen die ervaart een ontslag anders. Samen met een outplacement begeleider zullen u dan de gevoelens te lijf gaan plus stappen maken naar een mogelijke nieuwe job.