Artikel Marketing Extreme
Image default
Online marketing

Het verbeteren van bedrijfsprocessen doormiddel van printers

Een codeer systeem is van essentieel belang voor een onderneming. Een codeer systeem is namelijk ontwikkeld om er voor te zorgen dat systemen vloeiend lopen en de boel niet door elkaar gaat. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt binnen een bedrijf. Dit is kosten technisch een belangrijk iets. Een fout moet namelijk hersteld worden en dit kost zowel mankracht als materiaal, altijd. Naast het feit dat het personeel dubbel bezig is met dezelfde taak kost dit ook nog eens tijd die ze beter in iets anders hadden kunnen stoppen. Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze ook vaak.

Terug naar de codeersystemen. Het zorgt dus voor efficiëntie binnen de bedrijfsprocessen. Codeer systeem zorgen voor consistentie binnen het bedrijf. Alle taken waarbij een codeer systeem nodig is wordt gewoonte, dit loopt uiteindelijk over in routine.

Nu lijkt het misschien nog wat vaag wat een codeer machine precies doet. Maar we kennen allemaal het meest voorkomende voorbeeld: barcodes. Eigenlijk ieder product heeft een barcode en bedrijven maken dagelijks gebruik van de voordelen die het met zich meeneemt. Het scannen van een barcode geeft inzicht in ontzettend veel dingen: de voorraad, waar het vandaan komt, van welke producten het is gemaakt en welke lading materiaal. Laat ik dit is uitleggen aan de hand van een actueel voorbeeld. Enkele weken geleden is er een man in Duitsland opgepakt die babyvoeding heeft geprobeerd te vergiftigen. Het is voor de producent mogelijk om te achterhalen welke producten het betreft aan de hand van een barcode. Het is namelijk gemakkelijk te zien wanneer het geproduceerd is en in welk vat het gezeten heeft. Door coding and marking op deze manier toe te passen hoeven niet alle producten terug te roepen en weg te gooien maar kan het selectief.

Iets vergelijkbaars kan gebeuren als je op kabels moet printen met een kabel printer. Dit geeft een duidelijk inzicht in de producten en voor welk doeleinden ze gebruikt worden.

http://www.kba-metronic.com/nl/