Artikel Marketing Extreme
Image default
Internet marketing

Het hele jaar door duurzaam

Door de hele situatie rondom corona zijn alle vraagstukken en maatschappelijke problemen waar we eigenlijk mee te maken hadden, even op zij geschoven. Dat is eigenlijk helemaal niet goed, die problemen zijn er nog steeds. Dat er een groter probleem zoals corona bij is gekomen, betekent niet dat de zwarte pietendiscussie, de vuurwerkdiscussie, de klimaatdiscussie en meer moeten vergeten. Ze zijn op de achtergrond geraakt en het is aan ons de taak om deze dingen weer actueel te maken. Het doel van veel maatschappelijke vraagstukken, is om onze aarde duurzamer en gezonder te maken. Je denkt dan waarschijnlijk dat jouw bijdrage toch niets uit maakt, maar niets is minder waar! Elk klein dingetje helpt. In dit artikel geef ik jou per seizoen inspiratie over wat je kan doen om je omgeving te verduurzamen en gezonder te maken.

 

We beginnen bij de lente, het seizoen van een nieuwe start na die lange winter. De lente is vaak toch nog wel koud, dus in de meeste huizen staat de verwarming dan ook nog aan. Dat kost een hele hoop geld en energie, dat verwarmen van je huis. Hoe minder elektriciteit je gebruikt voor warmte, hoe beter dat is voor je portemonnee én voor het klimaat. Wat je dus makkelijk kan doen, is het zo goed mogelijk isoleren van je huis. Een hele simpele manier om dat te doen is door tochtstrips bij kozijnen en deuren te plakken.

 

Vervolgens wordt het zomer en is de verwarming niet meer nodig. In de zomer schijnt de zon volop, en daar kan jij gebruik van maken door zonnepanelen op je dak te  plaatsen. Zo wek je schone stroom op waar je het hele jaar van kan genieten.

Wanneer de herfst aanbreekt, weet je al dat dit het seizoen is van lekker en veel eten. De voedselindustrie is heel vervuilend, dus als je dat tegen wil gaan dan koop je zo veel mogelijk biologische producten.

 

Dan nog het laatste seizoen, de winter. In de winter gaan veel mensen een kerstboom bestellen. Ga bij voorkeur een kunstkerstboom kopen, zo blijven de echte kerstbomen leven en kunnen ze de CO2 omzetten in zuurstof.

https://www.xmasdeco.nl/