Artikel Marketing Extreme
Image default
Winkelen

Fast fashion is geen trend meer

Tegenwoordig wil iedereen steeds duurzamer gaan leven. Fast fashion past totaal niet meer in dat plaatje en is dan ook steeds minder populair aan het worden. Maar waarom zou jij moeten stoppen met het kopen van fast fashion en waarom zou je moeten beginnen met het kopen van tweedehandskleding?

 

Fast fashion

Bij de productie van fast fashion komt enorm veel vervuiling kijken, niet alleen door de grondstoffen en materialen maar ook bij het vervoeren van kleding over de hele wereld. De kleding wordt gemaakt in de zo genaamde “fast fashion fabrieken”, hier werken afnemers tegen onacceptabele lage lonen en komt er vaak kinderarbeid bij kijken. De werkomstandigheden zijn vaak zo slecht dat de situatie levensbedreigend is. Daarnaast heeft fast fashion een lagere kwaliteit. Fabrikanten willen zo veel mogelijk winst eruit halen, dit doen ze door kleding te verkopen die van slechte kwaliteit is zodat jij snel weer teruggaat voor iets nieuws. Het lijk dus goedkoop maar omdat je vaker iets nieuws moet aanschaffen ben je uiteindelijk nog steeds veel geld kwijt.

 

Waarom tweedehands kopen?

Tweedehands kleding is veel beter voor het milieu dan fast fashion, je geeft namelijk kleding een tweede leven die normaal gesproken in de prullenbak zou belanden. Zelf bespaar je ook nog wat, zo is tweedehands kleding niet alleen goedkoper maar kun je er zelf ook nog wat aan verdienen. Met het verkopen van je eigen kleding kun je zelf nog wat extra’s verdienen en draag je je steentje bij aan een groenere wereld. Het is wel belangrijk dat je je kleding of accessoires goed verpakt in bubbeltjesplastic als je het gaat opsturen zodat er niks beschadigd worden. Het nadeel van tweedehands winkelen is dat je wel zorgvuldig moet zijn met het uitzoeken van deze kleding, kijk goed of de schoenen niet zijn afgetrapt of dat er ergens gaten en vlekken inzitten. Desondanks zitten er mooie pareltjes tussen en kun jij zeggen dat je iets unieks draagt.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/kleding-verkopen/