Artikel Marketing Extreme
Image default
Artikel marketing

De mogelijkheden van 3D printen

De wereld van 3D printen is nog relatief nieuw en zodoende worden er dus nog steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt en (uitvoerig) getest. Een 3D printer maak een driedimensionale afdruk van het voorwerp dat jij graag wilt printen. Zo kan je met een 3D printer een bord, een lepel of een sleutelhanger creëren. Maar welke mogelijkheden zijn er vandaag de dag eigenlijk als het aankomt op 3D printen?

Zoals al eerder aan gegeven zijn 3D printers nog volop in ontwikkeling en is het voorlopig nog niet uitgebreid en voor iedereen beschikbaar. Het printen van driedimensionale objecten is vrij eenvoudig uit te leggen, maar uiterst moment om het goed werkend te maken / te perfectioneren. Het komt in feite hierop neer: Met een 3D printer kan een object, die jij digitaal tot jouw beschikking hebt, afdrukken. Die object wordt dan laagje voor laagje opgebouwd totdat het, door jouw gekozen, object tevoorschijn komt en compleet is.

Voor de mensen die het concept van 3D printen al verbazingwekkend vinden, wordt het zelfs nog beter.  Dankzij de 3D printers in het namelijk mogelijk om te printen met verschillende materialen. Zo kan je iets afdrukken van papier, maar ook van diverse soorten plastic, Carbon en zelfs glas.

Voor het afdrukken met glas is erg interessant. De 3D printers die afdrukken kunnen maken van glas gaan namelijk anders te werk dan een 3D printer die een afdruk maakt van Carbon of plastic. Omdat printen met behulp van echt glas nog volop in ontwikkeling is en alleen nog maar kleine afdrukken kan produceren, is er een andere manier bedacht waardoor je kunt zorgen dat jouw afdrukken toch lijken alsof ze van glas zijn gemaakt. Deze manier van printen wordt Glassbend genoemd. Glassbend is tevens het materiaal dat gebruikt om de afdruk te maken. Glassbend is echter heel flexibel, maar tergelijkertijd ook ontzettend sterk. Glassbend is goedgekeurd om in contact te mogen komen met voedsel en de stof is ook nog eens water afstotend . Glassbend kan dus voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden en geeft jouw afdrukken het uiterlijk van glas.

https://www.3dfilament.supplies/nl