Artikel Marketing Extreme
Image default
Internet marketing

Tijd voor een westers gezicht

De schoolexamens zijn voorbij, dus is het tijd voor een nieuw gezicht. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar in Zuid-Korea is het heel normaal. Plastische chirurgie is erg groot in het land en heel normaal om te laten doen. Zeker jongere vrouwen die klaar zijn met hun examen krijgen vaak van hun ouders geld om een cosmetische ingreep te laten doen. Dat ze zoiets willen doen heeft twee redenen: ze vinden het mooi en het is nodig in de competitieve samenleving.

Het is vaak niet nodig maar vrouwen willen graag van hun kinderlijke uiterlijk af en transformeren in een volwassen vrouw. Ze willen immers een goede baan vinden en omdat het bedrijfsleven zo competitief is, is uiterlijk belangrijk om de kans op een goede baan te vergroten.

In 2009 was er een onderzoek gestart door Trend Monitor waar als resultaat naar voren kwam dat twintig procent van de vrouwen tussen 19 en 49 jaar een ingreep hebben laten doen. zelfs 70 procent zou graag onder het mes willen gaan als ze de kans kregen. Ingrepen om een westers uiterlijk te krijgen zijn het meest populair. Vooral de ogen vergroten of een kinverkleining nemen behoren tot de meest populaire cosmetische ingrepen.

Na de examens willen de studenten graag een ingreep laten doen om de kans op een baan te vergroten. Vaak zijn het zelfs de ouders die er op aandringen. Zij hebben net veel geld betaald voor de studie van hun kinderen, maar willen ook graag dat ze hun gezicht laten doen om de kans op een baan nog hoger te maken. Overigens is dit alleen mogelijk voor rijkere families. De kosten zijn een stuk lager als je het vergelijkt met hier maar de meeste gezinnen hebben geen geld voor bijvoorbeeld een kaakcorrectie. Door de grote vraag naar cosmetici schieten de klinieken als paddestoelen uit de grond. Wil je als Nederlander een goedkope ingreep laten doen? Dan zul je veel geld besparen als je dat in oosterse landen laat doen.

https://www.orfeokliniek.nl/