Artikel Marketing Extreme
Image default
Zakelijke dienstverlening

Prinsjesdag: Wat veranderd er?

Prinsjesdag is alweer een maandje geleden. Uit de troonrede kwamen weer een aantal punten naar voren die het aankomende jaar gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2022 is het bijvoorbeeld mogelijk om werknemers €2,- te geven als onbelaste thuiswerkkostenvergoeding. Dit bedrag komt voort uit het onderzoek van Nibud waarin gekeken is hoeveel kosten werknemers dagelijks kwijt zijn aan thuiwerken. Daarnaast werden voor het inrichten van de thuiswerkplek al langer regelingen getroffen en ook hier konden onbelaste vergoedingen gegeven worden. Daarentegen blijft de reiskosten €0,19 per kilometer voor werknemers die wel naar kantoor gaan. Dit mag dan niet meer gegeven worden aan werknemers die thuiswerken. Er komt dus een onderscheid tussen de thuiswerkvergoeding en de reiskostenvergoeding.

Ook werd tijdens de troonrede bekend gemaakt dat het aantrekkelijk wordt om werknemers in aandelenopties te laten uit betalen. Zeker voor startups en scaleups is dit een mooie mogelijkheid om talent aan te trekken. Ook word er op deze manier een stimulans gegeven aan de ontwikkeling van nieuwe bedrijven in Nederland. Zo moest je voorheen belasting betalen over aandelenopties op het moment dat je het optierecht omzet in echte aandelen. Het nadeel hiervan is dat werknemers en werkgevers direct belasting hierover betalen, terwijl de aandelen niet altijd verkocht kunnen worden of dat er voldoende geld is om hier belasting over te betalen. Dit kan dus vanaf januari 2022 zelf gekozen worden wanneer het belasting opgeheven wordt. Dit kan dan zijn op het moment dat de aandelen verhandelbaar worden en er genoeg geld beschikbaar is.

Ook word de liquiditeitspositie van DGA’s verbeterd door dat de verlaging van gebruikelijk loon van innovatieve startups met een jaar verlengd wordt. De regeling zou in eerste instantie volgend jaar vervallen, maar dit wordt dus met een jaar verlengd.

Meer te weten komen over wat de troonrede nou eigenlijk voor jou bedrijf betekent en hoe je hiervan kan profiteren? Neem eens contact op met Naaldwijk accountant en een fiscalist voor meer fiscaal advies over dit soort zaken.

http://weanaaldwijk.nl