Artikel Marketing Extreme
Image default
Internet marketing

Grote prijzen in de lotto

In bijna alle landen kun je wel mee doen met een loterij. Het is de manier om, als je heel veel geluk hebt, een grote prijs te winnen. Veel mensen proberen een gokje te wagen door een lot te kopen en hopelijk de hoofdprijs te winnen. Toch zijn er veel verschillen in het bedrag per land wat je kunt winnen. Waarom is dat eigenlijk zo?

Neem bijvoorbeeld de duitse lotto, een van de oudste loterijen en is een van de grotere nationale loterijen. Het voordeel van deze lotto is dat je als Nederlander ook mee kunt doen. De winkans ligt ook een stuk hoger vergeleken met Nederlandse loterijen.  De superjackpot van de Duitse lotto staat standaard op 4 miljoen euro.  De hoofdprijs kan zelfs nog hoger oplopen. Een Duitse speler heeft namelijk ooit 45,4 miljoen euro gewonnen. Dit soort prijzen kom je in Nederland helaas weinig tegen.

Er zijn loterijen waar nog hogere prijzen zijn gevallen. Bijvoorbeeld in de Euro Jackpot was er op Goede Vrijdag in 2016 een bedrag van 76,8 miljoen euro gewonnen door een Duitse speler.

De Nederlandse loterij is ook leuk om aan mee te doen. Deze loterij wordt ook wel de Staatsloterij genoemd. Je kunt op de website van de Nederlandse loterij ook meespelen met de Euro Jackpot, een loterij waar alle Europese inwoners aan mee kunnen doen. Je kunt alleen als Nederlander meedoen met de Staatsloterij, en de prijzen liggen ook vrij hoog. Momenteel is de hoofdprijs: 30 jaar lang, 10.000 euro per maand. Het is nog fijner dat het belastingsvrij is. Anders zou je nog een bedrag moeten betalen als kansspelbelasting voor de staat.

Het leuke aan meedoen aan een loterij is het feit dat je goede doelen steunt. Als je dus niet wint heb je wel geholpen aan de doelstellingen van de goede doelen. Dit kan een goed gevoel geven.

https://www.vergelijkloterij.nl/