Artikel Marketing Extreme
Image default
Toerisme

De meest interessante bezienswaardigheden van Antwerpen

dienst toerisme antwerpen

Antwerpen is de tweede belangrijkste stad van België (na Brussel). De eigenaardigheden van de geografische ligging hebben de stad tot een belangrijk knooppunt voor vervoer over land en zee gemaakt. De haven van Antwerpen is na de haven van Rotterdam de grootste van Europa. Dagelijks passeren honderden tonnen vracht er doorheen.

Naast transportbelang maakt Antwerpen indruk met zijn architecturale diversiteit en grootsheid, een combinatie van middeleeuwse gebouwen en moderne concepten. Het biedt entertainment voor elk wat wils, van musea van wereldklasse tot lekker eten en ontspannende romantische wandelingen langs de Scheldepromenade. De afwezigheid van de drukte van de hoofdstad maakt het erg comfortabel voor toeristen.

Het Stadhuis van Antwerpen is een 76 meter hoog gebouw met 4 verdiepingen, met een gotisch puntdak. Decorelementen in de vorm van pretentieuze zuilen, zalen met hout, leer en vergulding, prachtige fresco’s dragen bij aan de sfeer van de middeleeuwen.

De Zoo van Antwerpen onderscheidt zich niet alleen door de verscheidenheid aan vertegenwoordigers van de dierenwereld en de ongebruikelijke namen van de paviljoens, maar ook door zijn architecturale en historische betekenis. Sommige omhuizingen zoals de Tempel van de Moren (1885), de Egyptische Tempel (1856), de Wintertuin (1897) en het Zoölogisch Museum (1843) dateren uit het midden van de 19e eeuw.

Middeleeuwse kasteelmuren – de muren beschermden de stad tegen Viking-invallen, het is van groot historisch belang. Het begin van de bouw van deze creatie begon in de 9e eeuw door de Noormannen en werd in de daaropvolgende eeuwen voltooid. Van de 14e tot de 19e eeuw werd het gebruikt als gevangenis.

Meyer-Van-Den-Berg Museum – Het museum herbergt een unieke collectie middeleeuwse en renaissancistische creaties, 19e-eeuwse werken, wandtapijten, tekeningen, sculpturen en glas-in-loodramen.

Huis van Rubens – Rubens was een groot verzamelaar. Tijdens zijn leven verzamelde hij veel schilderijen van kunstenaars, waaronder Titiaan, Raphael, Jan van Eyck. Nu trekken deze schilderijen, samen met talrijke sculpturen, munten, medailles, boeken en beeldjes, de ogen van museumbezoekers. Het zal een eenvoudige nieuwsgierige toerist en een echte kunstkenner niet onverschillig laten.

Het Diamantmuseum is een waar paradijs voor de eerlijkere voeling. De tentoonstelling is een verzameling authentieke en kopieën van stenen uit meer dan een eeuw, exposities uit de 16e eeuw tot heden. Ook kan een museumbezoeker kennis maken met de soorten snijstenen en de gereedschappen die hiervoor worden gebruikt.

Het is vermeldenswaard dat veel attracties dicht bij elkaar liggen, waardoor u zich te voet kunt verplaatsen, er maximaal van kunt genieten, zelfs onder de omstandigheden van een kort bezoek aan de stad, en ook kunt besparen op transportkosten. Je kunt de stad bereiken met de trein, bus of vliegtuig.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html