Artikel Marketing Extreme
Image default
Zorg

Begin met coaching in 3 stappen

Je weet dat er iets moet veranderen. Misschien zit je vast, voel je je verloren of weet je gewoon dat je meer te bieden hebt. Je hebt geluisterd naar podcasts, zelfhulpboeken gelezen en zelfs een cursus of twee gevolgd. En hoewel ze zeker hebben geholpen, ontbreekt er iets. Misschien is het een gevoel van verantwoordelijkheid of gewoon die niet-oordelende en onbevooroordeelde steun van iemand die echt voor je duimt.

Hoe dan ook, je hebt jezelf hier gevonden. Je weet dat het inhuren van een coach precies zou kunnen zijn wat je nodig hebt om je te ontwikkelen en te groeien, maar je weet niet zeker waar je moet beginnen. Hier schetsen we drie supersimpele stappen die je nu kunt nemen om je coachingreis te beginnen.

1. Bepaal wat je ideale resultaat is

Er zijn veel redenen waarom mensen naar coaching komen, of het nu werk-, gezondheids- of levensgerelateerd is. Als je hier bent, weet je waarschijnlijk al bij welk deel van je leven je ondersteuning nodig hebt, of hoe een coach je zou kunnen helpen.

Voordat je op zoek gaat naar een coach of wilt weten: wat doet een kindercoach?, kan het handig zijn om te weten wat je ideale resultaat is. Wat is het dat je wilt bereiken met je coachingsessies? Wilt u zich zekerder voelen bij het opstarten van uw nieuwe onderneming? Is het om bepaalde gezondheids- of fitnessdoelen te bereiken? Of is het gewoon om meer duidelijkheid te krijgen over de richting die je met je leven wilt inslaan?

Wat het ook is, probeer het op te schrijven. Een duidelijke intentie voor je coachingsessies kan je niet alleen helpen de juiste coach voor je te vinden, het zorgt er ook voor dat de sessies gericht zijn op dit overkoepelende resultaat.

2. Overweeg welke stijl van coach bij u past

Hoewel er enkele basisprincipes zijn die aan coaching ten grondslag liggen, zijn er veel verschillende stijlen en benaderingen. Deze hangen af van de overtuigingen en waarden van de coach zelf, de opleiding die hij/zij heeft genoten en de manier waarop hij/zij het liefst met cliënten werkt.

Het kan nuttig zijn om na te denken over de stijl van de leef stijl coach waar u waarschijnlijk mee zou resoneren voordat u uw zoektocht begint. Je hoeft niet per se elke stijl van coaching te begrijpen die er is, maar denk na over wat voor jou belangrijk is. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat je coach een spirituele benadering heeft? Of misschien weet je dat je behoefte hebt aan een stevige verantwoordingsplicht en harde liefde. Misschien is het enige wat je nodig hebt een gevoel van veiligheid en vertrouwen wanneer je met hen praat.

 

Maak een snelle lijst van wat belangrijk voor je is. Dit zal je helpen om je zoektocht te beperken en coaches te kiezen die bij jou en je waarden passen.

3. Start je zoektocht

Nu is het tijd om de juiste coach voor jou te vinden. Je kunt onze tool gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen op basis van je voorkeuren. Je kunt dan door de profielen van de coaches lezen om meer over hen te weten te komen en over hun manier van werken. Met je ideale resultaat en je lijst van wat belangrijk voor je is, kun je door de profielen bladeren tot je goud vindt.

Als je een coach (of een paar coaches) hebt gevonden die goed bij je past, neem dan contact op voor een eerste gesprek. De meeste coaches bieden een gratis consult aan, zodat je een idee krijgt van hoe het zal zijn om met hen te werken. Prestatiepsycholoog en coach Paul Berry heeft vijf vragen voor je op een rijtje gezet die je kunt stellen aan toekomstige coaches om je te helpen beslissen of ze geschikt zijn voor jou.

Hopelijk heb je na het doorlopen van dit proces de juiste coach voor je gevonden en ben je klaar om met de sessies te beginnen. Als je eenmaal begonnen bent met je sessies, kun je deze tips nuttig vinden om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je coachervaring haalt.

Op het begin van een ongelooflijke reis.