Artikel Marketing Extreme
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën in de tuin?

Het is lekker weer buiten, je hebt wel zin om lekker een stukje vlees op de barbecue te doen en samen met vrienden of familie een drankje te doen. Dan is het wel belangrijk om te weten wat je eigenlijk allemaal nodig hebt voor een perfecte barbecue.

De barbecue

Om te barbecueën heb je natuurlijk een barbecue nodig. Er is tegenwoordig een groot aanbod barbecues te krijgen. Zo kan je kiezen voor een gas barbecue, elektrische barbecue of een houtskool barbecue. Een houtskoolbarbecue heeft als grote voordeel dat het vlees een grillsmaak heeft. Het nadeel is dat het schoonmaken veel werk is en het lang duurt voordat de barbecue op tempratuur is. Een gasbarbecue is daarentegen snel op tempratuur, kan je eenvoudig schoonmaken en je hebt weinig last van rook. Helaas neemt vaak de gasfles wel veel ruimte in beslag. Een elektrische barbecue heeft dezelfde voordelen als een gasbarbecue, maar het nadeel is dat je een stopcontact hebt en deze barbecue is vaak kleiner. Verder kan je ook voor verschillende groottes kiezen. Een grotere barbecue zorgt dat je er meer vlees op kwijt kant, maar is ook weer lastiger opbergen. Vaak heb je ook geen grote barbecue nodig om te genieten van het vlees of van de vis. Een elektrische barbecue is perfect voor de mensen die geen tuin hebben, maar een balkon. Verder is het ook handig om barbecue accessoires aan te schaffen. Er zijn veel goedkope bassisets te krijgen die het barbecueën makkelijker maken.

Eten & drinken

Nu de barbecue klaar staat is natuurlijk het eten ook belangrijk. Zonder eten kan je niet barbecueën. Voordat je boodschappen gaat doen is het wel even handig om een lijstje te maken met wat je nodig hebt, en wat mensen voor wensen hebt. Het is vast wel is gebeurd dat er dingen zijn vergeten en dat is toch zonde. Ook leuk is om op deze lijst variatie te brengen. Zo is het leuk om verschillende stukken vlees, vis of kip te kopen. Kijk ook goed naar de hoeveelheid mensen die komen bij het inslaan van de boodschappen. Naast het eten op de barbecue heb je ook stokbrood en salades nodig om ook nog iets naast al het vlees en vis te hebben. En vergeet de drank niet. Zorg voor genoeg frisdrank, alcoholische versnaperingen en water.

Meubels

Je hebt naast de barbecue en eten en drinken ook een plaats nodig om te zitten en het eten neer te zetten. Zo is het belangrijk dat je genoeg zitplekken hebt voor het gezelschap. Verder is een tafel of een salontafel voor buiten ook erg handig om neer te zetten. Hier kan je salades, broodjes en vlees op leggen, of kunnen mensen aan gaan zitten eten. Een mooie gedekte tafel kan ook nog voor extra sfeer zorgen. Een mooie grote tafel is natuurlijk ideaal, maar als je niet zo’n grote tuin hebt, kan je ook kiezen voor meerdere bijzettafeltjes. Ook zijn bijzetkrukjes ideaal. Deze kan je makkelijk opbergen en kunnen overal bijgezet worden.

Gezelschap

Misschien wel het allerbelangrijkste, het gezelschap. Zonder andere mensen is het maar een eenzame barbecue. De tip is om iedereen ook een stuk eerder te laten komen. Zo kan je samen eten en drinken voorbereiden en genoeg plezier hebben voordat je gaat eten. Daarbij is het ook wel lekker om een beetje hulp te krijgen bij het klaarmaken van het eten. Ook is het handig om de barbecue te plannen in het weekend, op een zaterdag bijvoorbeeld. Mensen zijn vaak wat gezelliger als de dag daarna ook nog vrij is.