Artikel Marketing Extreme
Image default
Hobby en vrije tijd

Slijpstenen voor Henckels messen

Er zijn verschillende soorten slijpstenen. Sommige zijn diamanten stenen, andere zijn DuoSharp Plus of Nano Hone, en vele worden door Henckels gemaakt. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit artikel zal een aantal van de meest populaire opties bespreken en u helpen de steen te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Dit zal het hele slijpproces eenvoudiger en minder tijdrovend maken.

 

Diamanten slijpstenen

De diamanten slijpplaten die in een slijpmachine worden gebruikt zijn anders dan schuurpapier. Diamanten slijpplaatjes hebben een veel langere levensduur. Hoewel ze aanvankelijk scherp aanvoelen, verliezen ze geleidelijk hun scherpte. In tegenstelling tot schuurpapier kunnen diamanten slijpplaten in fijnere korrelgraden worden gebruikt. Ze zijn echter niet zo duurzaam als diamanten slijpstenen. De diamanten die in een slijpmachine worden gebruikt zijn monokristallijn, zodat de kans groter is dat ze krasbestendig zijn.

Er zijn twee soorten diamantstenen verkrijgbaar voor slijpmachines: de onderbroken en de doorlopende. De eerste is goedkoper en snijdt sneller, maar gaat niet zo lang mee als een continu diamantoppervlak. Het doorlopende diamantoppervlak is het duurdere type, maar wordt meestal verkozen voor het slijpen van gereedschap met een punt. Diamantstenen zijn verkrijgbaar in zowel poly- als mono-kristallijne vormen. Een paar belangrijke kenmerken van diamantstenen maken ze de meest geprefereerde voor het gebruik in slijpmachines.

De DMT DuoSharp Plus slijpsteen is een tweezijdige diamantsteen met twee verschillende diamantkorrels. Hij heeft een grof/extra grof oppervlak, wat zeer geschikt is voor het slijpen van messen met langere randen, en een fijn/fijn oppervlak voor het slijpen van klein gereedschap. Deze steen kan droog of nat worden gebruikt en wordt geleverd met een antislipmat om wegglijden te voorkomen. Deze slijpsteen is een duurzaam en gemakkelijk te gebruiken gereedschap dat vele jaren meegaat.

De DMT DuoSharp Plus slijpsteen is gemaakt met een gemicroniseerd monokristallijn diamantoppervlak dat sneller slijpt dan andere slijpmiddelen. In tegenstelling tot waterstenen, zal deze steen uw messen niet uithollen of groeven in het oppervlak maken. Deze slijpsteen is gemakkelijk te slijpen en wordt in de VS gemaakt. Hij gaat jaren mee, en de duurzame constructie zorgt voor consistente slijp prestaties.

Als u op zoek bent naar een nieuwe slijpsteen, overweeg dan het Nano Hone systeem. Dit slijpsysteem omvat een verscheidenheid aan stenen, houders, lepplaten, en een slijpmachine. Het bedrijf is onlangs een samenwerking aangegaan met een officiële distributeur om zijn producten bij u in de buurt te brengen. Als u nog niet bekend bent met Nano Hone, lees dan verder om te ontdekken waarom dit bedrijf zo uniek is.

Wanneer u op zoek bent naar een slijpsteen, let dan op de korrelgrootte. Sommige korrels zijn gelijk, zodat u misschien niet elke korrel hoeft te gebruiken. Andere zijn zeer grof of fijn. Het kan zijn dat u een steen na een aantal keer gebruiken moet vlakken. Een slijpsteen met een kleinere korrelgrootte is gemakkelijker te slijpen, maar een steen met een grotere korrelgrootte zal het mes gemakkelijker snijden.

Als u de snede van uw Henckels messen lang wilt behouden, hebt u de juiste slijpstenen nodig. Er zijn veel verschillende soorten slijpstenen, waaronder diamantstenen, waterstenen en oliestenen. Waterstenen zijn gemaakt van aluminiumoxide en zijn buigzamer dan oliestenen. Hierdoor kunt u messen veel sneller slijpen. Oliestenen daarentegen zijn gemaakt van siliciumcarbide, en ze zijn veel harder dan waterstenen. Het nadeel is dat oliestenen gesmeerd moeten worden, en dat ze veel moeilijker schoon te maken zijn.

Een slijpmachine moet een draaiende as hebben waarop de slijpstenen worden geplaatst. Dit stelt u in staat messen te slijpen onder een hoek die ze zo scherp mogelijk maakt. Dit is vooral handig als u de slijpmachine vaak gebruikt. Het gebruik van een hoekhouder kan ervoor zorgen dat de stenen goed worden vastgehouden, en een stabiele basis zal u helpen om messen goed te slijpen. Henckels slijpstenen zijn verkrijgbaar in verschillende korrels.

Voor een superscherpe snede op een scheermes is de Shapton Glass Stone HR 1000 Grit een uitstekende keuze. Deze in Japan ontworpen slijpsteen is een van de meest duurzame glasstenen op de markt. De Shapton Glass Stone HR 1000 Grit is een uitstekende keuze voor mensen die een extreem fijne rand op hun scheermes willen. En omdat hij in Japan wordt gemaakt, kunt u er zeker van zijn dat hij niet zal afbrokkelen of barsten.

De meeste slijpstenen zijn of op waterbasis of op diamantbasis. Sommige stenen op waterbasis moeten voor gebruik in water worden ondergedompeld, terwijl andere dat niet hoeven te doen. Sommige stenen op waterbasis kunnen worden gebruikt door eenvoudig een beetje water op het steenoppervlak te sprenkelen voor het slijpen. Als u een diamantachtig slijpoppervlak wilt, kunt u ook diamanten slijpvlakken van industriële kwaliteit kopen. Maar die zijn duurder dan stenen op waterbasis.
Chefic BearMoo

De Chefic BearMoo slijpstenen zijn een uitstekende keuze voor uw slijpmachine. Ze zijn gemonteerd op een roterende as, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken zijn. 

Al deze slijpstenen zijn te vinden op de website van Slijpsteenwinkel.nl