Artikel Marketing Extreme
Image default
Toerisme

Vakantie Bulgarije


zonnig strand
Ze bereiken Sunny Beach meestal vanaf de luchthavens van Sofia, Varna en Burgas op een manier die voor toeristen acceptabel is – het kan openbaar vervoer, een taxi of een huurauto zijn. De dichtstbijzijnde is Bourgas – 35 km. Het resort heeft zijn eigen transport – pendeldiensten.

Waar zijn de stranden opmerkelijk voor:

De hoefijzervormige kustlijn strekt zich uit over bijna 10 km.
Aan de ene kant grenzen de stranden van het resort aan de stranden van St. Vlas, en aan de andere kant – Nessebar.
Zachte zandbodem, schone stranden, goed ontwikkelde infrastructuur is ontworpen om aan alle categorieën vakantiegangers te voldoen.
De toegang tot de stranden is gratis, maar voor ligstoelen en parasols betalen ze 7 leva per stuk.
Betaalde toiletten op het grondgebied van de stranden – 0,5 leva.
Alle stranden zijn voorzien van speeltuinen met animatie voor verschillende leeftijdsgroepen. In het ondiepe water van de zee zijn er “peuterbaden”, waar strandwerkers voor de kinderen zorgen.

Aan de kust bevinden zich ongeveer tweehonderd hotels en pensions, verschillend in prijscategorie en status. Afhankelijk van het budget en de pretentie van de toerist, kan huisvesting worden geselecteerd uit 31 leva per dag. Veel van de hotels bieden all-inclusive aan.

Het resort is uitsluitend gericht op bezoekers. De entertainmentsector wordt vertegenwoordigd door:

waterattracties (meer dan honderd);
staven;
nachtclubs;
sportfaciliteiten;
kartplaats;
“Action Aquapark” (de prijs van een dagkaart voor een volwassene is BGN 40, voor een kind – 20).
Een andere doelgroep voor het resort zijn kinderen. Gebouwd voor hen:

 

zonnig strand

Een van de grootste steden van Bulgarije, ideaal voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Dit resort is ontstaan ​​door de beslissing van de leiders van het land in het midden van de vorige eeuw. Duizenden tonnen zwarte aarde werden naar de kale zandduinen in de baai gebracht, er werden veel bomen en planten geplant, waaronder meer dan 100.000 rozen. 

 

neem contact op met dierentuin.
Als er in het hotel geen eten wordt verstrekt, bieden de beste restaurants en cafés in de stad menu’s voor elke smaak en elk budget. Je kunt dineren voor 20-25 leva voor twee. De restaurants zijn op grote schaal vertegenwoordigd als nationale keuken, evenals keukens van andere landen van de wereld. Bijna elke bar of café heeft een kindermenu. Hoe dichter het etablissement bij de zee ligt, hoe hoger de prijzen.

Aangezien dit een jong kunstmatig gecreëerd resort is, zijn er geen attracties. Degenen die willen “cultureel ontspannen” excursiebureaus bieden excursies naar het nabijgelegen Nessebar, Pomorie of antieke Ankhilo. Je kunt ook 2-3-daagse excursies maken naar Sofia of Varna.

Souvenirs worden gekocht bij lokale bewoners die aan de kade verkopen. Dit zijn beschilderd keramiek, wollen producten, enz. Grote verkooppunten organiseren wekelijkse verkopen. Er rijden gratis bussen vanaf. Als souvenirs kopen ze wijn, kruiden, rozenolie.

Nessebar
De stad ligt aan de zuidkust van de Zwarte Zee en is gemaakt voor oudere stellen en mensen met kinderen. Het resort is vrij duur.

Nessebar
De stad is verdeeld door een bergkam in 2 delen: Nieuwe en Oude Nessebar. U kunt het resort bereiken per vliegtuig en trein en ’s nachts – alleen per taxi.

Kenmerken van de stranden van Nessebar:

hebben een zachte helling en goudkleurig zand;
sommige hebben een ondiepe schaal;
soms zijn er hoge golven;
er zijn betaalde en vrije zones beschikbaar;
u kunt een ligstoel en parasol huren;
U kunt een maaltijd nuttigen in een café of restaurant direct aan het strand;
er zijn altijd reddingswerkers en artsen in de buurt.
Er zijn een paar wilde stranden aan de golfbreker (meestal in Old Nessebar), maar ze zijn moeilijk te bereiken en er zijn geen eetstalletjes, geen strandwachten of andere voorzieningen.

Accommodatie wordt aangeboden door meer dan honderd kleine hotels en privé-appartementen. De gemiddelde prijs van accommodatie is vanaf 115 leva per nacht per persoon. Kenners van comfort kunnen 5-sterren hotelkamers verwachten.

De belangrijkste attractie van het resort is Old Nessebar. Elke vierkante centimeter van deze plek is uniek. Oude Nessebar – UNESCO-erfgoed. Een stad met een geschiedenis van 3.000 jaar heeft slechts haar aandeel behouden op een schiereiland van 800 * 300 meter. De rest van het gebied kwam onder water te staan. Bij kalm zonnig weer zie je Nessebar onder water.

Naast de straten en kerken van de overgebleven stad kunnen toeristen een bezoek brengen aan:

Archeologisch museum;
etnografisch museum;
amfitheater;
Turkse fontein;
Byzantijnse termen.
Gezellige restaurants in Old Nessebar, waarvan er 2-3 op elke hoek zijn, zijn gespecialiseerd in visgerechten. Hier proef je verschillende visspecialiteiten:

haai vlees;
mosselen met verschillende kookmethodes;
kreeft;
inktvis en andere bewoners van de zee.
In tegenstelling tot restaurants en cafés in de Nieuwe Stad zijn de prijzen veel hoger. De kosten van één gerecht kunnen vanaf 20 leva zijn.

Winkelen is niet de sterkste kant van Nessebar. In de stad zijn er alleen kleine winkeltjes van verschillende richtingen. Er zijn verschillende kleine supermarkten. Prijzen zijn veel hoger dan in andere resortsteden.

vakantie bulgarije

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html