Artikel Marketing Extreme
Image default
Aanbiedingen

Tips om je e-bike goed te onderhouden

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om jouw e-bike mooi te houden en schade te voorkomen. Om zo lang mogelijk te genieten van je e-bike, is de juiste onderhoud erg belangrijk. Hier zijn 3 dingen om op te letten als je een e-bike hebt:

 

De batterij

Een batterij en motor van een e-bike hebben een waterafstotend laagje. Maar dat betekent niet dat deze helemaal waterdicht zijn. Bescherm daarom je fiets voor regenbuien als hij in de achtertuin staat. Als je geen tuinhuisje hebt kun je ook een zeil aanschaffen om over je e-bike te leggen. Batterijen zijn gevoelig voor hoge en lage temperaturen. Als het vriest of heel warm is, kun je het beste de batterij naar binnen halen en deze op kamertemperatuur bewaren.

 

Schoonmaken

Een schone fiets ziet er ten eerste een stuk beter uit. Maar wist je dat als je regelmatig je fiets schoonmaakt, hij minder snel verslijt en soepeler blijft fietsen? Door je fiets zo nu en dan een wasbeurt te geven blijven de versnellingen en de ketting soepeler lopen.

 

Een onderhoudsbeurt

Een fiets kan net als een auto regelmatig een onderhoudsbeurt gebruiken. Hoe vaak je dat doet hangt af van waar je je fiets opslaat en hoeveel je fietst. Als je bijvoorbeeld je fiets buiten laat staan en je elke week in de modder fietst, slijten onderdelen sneller dan een fiets die alleen in de zomer uit het schuurtje gehaald wordt. Laat je fiets zo nu en dan checken, want als er een onderdeel versleten is kan dit ook impact hebben op andere onderdelen die misschien wel duurder zijn om te repareren.

 

Loopt er toch iets niet helemaal lekker?

Dan kun je een fietsreparatie in Deventer laten doen. Hier vind je een grote werkplaats voor het repareren van fietsen. Ook kun je hulp en advies krijgen bij het onderhouden van je fiets of een periodieke onderhoudsbeurt plannen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je fiets niet meer fietst en je geen auto hebt om de fiets naar de werkplaats te brengen. Dan kan je fiets ook aan huis worden gerepareerd. Er is altijd een oplossing! 

 

https://www.rototweewielers.nl/