Artikel Marketing Extreme
Image default
Winkelen

Nieuws uit Culemborg

Culemborg is een kleine, maar charmante stad in de provincie Gelderland. Het staat bekend om zijn vele historische gebouwen en de gezellige winkelstraten. Ook is Culemborg een stad met veel culturele evenementen voor jong en oud. Hier leest u alles over de laatste nieuwtjes uit Culemborg.

Politiek en bestuur

In maart 2019 werd Culemborg benoemd tot een topgemeente door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit koppelt de stad aan de titel ‘Topkwaliteit van Openbare Bestuur’ en staat voor een score van minstens 7,5 in het PCOB-onderzoek van het CBS. Culemborg ontving een score van 7,6 in het onderzoek. De gemeente richt zich op een efficiënte en effectieve manier van werken, waardoor burgers, bedrijven en instellingen zich hier thuis voelen.

Cultuur en recreatie

Culemborg staat er om bekend veel culturele evenementen te organiseren en te ondersteunen, variërend van openluchtconcerten en theaters tot kunstexposities en musea. In de zomermaanden is er op vrijdag- en zaterdagavond een markt op het historische plein met lokale producenten en handelaren. Ook organiseert het stadsbestuur geregeld kunst- en cultuuractiviteiten voor kinderen en volwassenen. Daarnaast heeft Culemborg een grote variëteit aan uitgaansmogelijkheden voor jong en oud.

Economie en toerisme

Culemborg heeft een gevarieerde economie. Er zijn tal van bedrijven gevestigd, waaronder producenten, voedselverwerkers en logistieke bedrijven. Daarnaast is Culemborg een belangrijke toeristische bestemming. Er zijn veel accomodaties, zoals hotels, campings, naturistencampings en vakantieparken. Deze bieden activiteiten voor jong en oud, zoals wandelen, fietsen, kanoën en klimmen. Ook heeft de stad een breed scala aan restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een heerlijk avondje uit.

Conclusie

Culemborg is een kleine stad met veel historie en cultuur. Het is de ideale bestemming voor zowel jonge als oude toeristen. Het stadsbestuur heeft de afgelopen jaren veel inspanningen gedaan om de leefbaarheid en het welzijn voor de inwoners van Culemborg te verbeteren. Als u meer wilt weten over het nieuws uit Culemborg, klik dan hier.

.