Artikel Marketing Extreme
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe wasmachine nodig? Informeer je goed!

Een nieuwe wasmachine kopen doe je gelukkig niet zo vaak. Als het zover is dat je een nieuw exemplaar nodig hebt, dan wil je natuurlijk wél de juiste keuze maken. Die past bij jouw persoonlijke situatie en die ook op de langere termijn goed uitpakt. We noemen hier de belangrijkste punten waar je op kan letten.

Een wasmachine die bij jou past

Vraag je je af wat de beste wasmachine is? Wat voor jou de beste oplossing is, hangt af van je gezinssamenstelling en voorkeuren. Heb je een groot of een klein huishouden? Wil je dat je was wat droger is na het wassen, omdat je een droger gebruikt? Welke technische snufjes wil je dat het wasprogramma biedt? Het is handig om je goed te informeren, dan weet je precies wat je wel en niet wilt. 

Veel websites bieden een wasmachine test, zodat je diverse modellen kan vergelijken. Je wilt natuurlijk dat je kleding perfect schoongewassen wordt op zowel het katoen- als het synthetische programma. Daarnaast wil je een machine die niet te veel energie verbruikt, om je portemonnee en het milieu te sparen. Tegenwoordig gebruiken wasmachines vaak minder water. Dat is goed, maar check wel hoe goed de wasmachine van je keuze spoelt. Restjes zeep op je kleding vindt niemand fijn.

Budgetwasmachine of geavanceerde wasmachine

Of je nu veel of weinig te besteden hebt, je gaat natuurlijk voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Let daarom goed op het vulgewicht. Bestaat je huishouden uit maximaal drie personen, dan is een beladingscapaciteit van 7 kilo voldoende. Voor een gezin tot vijf personen volstaat 9 kilo en grote gezinnen kunnen gemakkelijk een trommelinhoud tot 12 kilo aan. Als je vaak halfgevulde trommels draait, dan is dit onvoordelig qua water- en energiegebruik. Kies je daarentegen voor een wasmachine met een beladingssensor, dan wordt het programma aangepast aan het aantal kilo’s dat je erin doet. 

Je kan bij je keuze ook letten op de centrifuge-efficiëntie. Het is handig als je zelf het toerental kan instellen op je wasmachine. Als je je was namelijk buiten ophangt, dan hoeft je kleding niet superdroog uit de machine te komen. Heb je al een merk in je hoofd dat je zou willen hebben, dan bieden vergelijkingssites ook de mogelijkheid om de top 5 wasmachines van je favoriete merk op een rijtje te zien. Zo vind je snel een wasmachine waar je lang plezier van hebt!

 

 

https://www.gereedschap-expert.nl/