Artikel Marketing Extreme
Image default
Verbouwen

Jouw dakkapel vervangen? Kies voor een energievriendelijk alternatief!

Tal van uitvoeringen, stijlen en looks mogelijk

Tegenwoordig laten veel woningeigenaren die al een wat ouder huis hebben, hun oude en versleten houten dakkapel vervangen voor een nieuwer, eigentijdser en onderhoudsvriendelijker exemplaar van kunststof.

Kunststof dakkapellen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en looks, zodat de natuurlijke uitstraling van een houten dakkapel moeiteloos geëvenaard kan worden. Om deze reden, en vanwege de energiebesparende eigenschappen van kunststof, is dit type dakkapel bij renovaties of vervanging van het dakkapel het meest populair. Maar dakkapellen vervangen door een kunststof model heeft nog veel meer te bieden.

 

Energie besparen door een dakkapel vervangen te laten

Een van de grootste minpunten van oude dakkapellen van hout is het feit dat deze isolatietechnisch niet in orde zijn. Hierdoor verlies je boven, sowieso al een kwetsbare ruimte, veel onnodige energie. Door een goed geïsoleerde dakkapel van kunststof te plaatsen en voorzien van HR++ of HR+++ glas, kun je jaarlijks honderden euro’s besparen op de energierekening. Ook omdat via de dakkapel op de bovenverdieping meer licht binnenvalt; zeker als je kiest voor een nokverhoging met ramen aan beide zijden van de woning!

 

Elke kleur is mogelijk & nog meer opties

Interessant aan een dakkapel van hout door een kunststof variant vervangen, is het feit dat je qua kleuren veel keuzemogelijkheden hebt. ‘Veel’ is nog wat zacht uitgedrukt, want eigenlijk zijn de opties oneindig. je kunt jouw nieuwe dakkapel dus kleurmatig perfect aanpassen op andere huizen bij jouw in de straat of nog eigen inzicht.

Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om de vormgeving te bepalen. Denk aan een grotere of kleinere uitvoering, profielen of eventueel een hoekkapel. Daarbij is er veel mogelijk qua afwerking. Denk aan zonwering, speciaal verduisterend en/of isolerend glas of elektrische rolluiken aan de buitenkant. Kijk eens op de website bm-dakkapel.nl voor meer informatie over voordelige dakkapellen van kunststof of hout op maat.