Artikel Marketing Extreme
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat?

Een deurmat houdt je entree vrij van vuil en vocht. Er zijn verschillende deurmatten verkrijgbaar, zoals droogloopmatten en schoonloopmatten. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? En wanneer kun je het beste kiezen voor een schoonloopmat? In dit blog vertellen we je er meer over.

Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat

Als je kijkt naar de belangrijkste functie van deze matten, dan is dit het schoonhouden van de ingang van je hal, de entree. Verder hebben ze gemeen dat je ze op maat kunt laten maken. Toch is er een belangrijk verschil tussen de droogloopmat en de schoonloopmat. De droogloopmat zorgt ervoor dat je je schoenen bij binnenkomst kunt droog lopen. Deze mat heeft dus als voornaamste functie het opnemen van vocht. Een schoonloopmat aan de andere kant is juist bedoeld om het vuil van je schoenen af te schrapen. Een schoonloopmat heeft rechte en stugge polen die het vuil binnen no time onder je schoenen vandaan vegen. Een bijkomend voordeel is dar het vuil niet bovenop de mat blijft liggen, maar tussen de polen wegzakt. Dat is ideaal, want op deze manier loop je het vuil niet mee naar binnen.

Welke deurmat kun je het beste kiezen?

Als je op zoek bent naar een deurmat die alleen vocht opneemt, dan is een droogloopmat ideaal. Maar wil je liever eentje die het vuil onder je schoenen vandaan haalt? Kies dan voor een schoonloopmat. Je kunt een schoonloopmat en een droogloopmat op maat laten maken. zo past het in iedere hal. Ook kun je een antislipmat kopen om onder je droogloopmat te leggen. Zo weet je zeker dat de mat niet verschuift. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een allround deurmat? Dat is een schoonloopmat en een droogloopmat in één. Er zijn verschillende soorten droogloopmatten te koop. Het verschil zit hem in de hoeveelheid vocht die de mat op kan nemen per vierkante meter. Wist je dat een droogloopmat wel 8 liter vocht op kan nemen per vierkante meter? De verschillen tussen de schoonloopmatten zijn afhankelijk van de garens en hoe stug ze zijn. Als de garens een fijne structuur hebben, dan verwijderen ze minder vuil dan wanneer de garens grof zijn.

Een schoonloopmat en een droogloopmat combineren

Over het algemeen wordt een schoonloopmat buiten neergelegd. De droogloopmat ligt meestal binnen. Als je een schoonloopmat voor de deur hebt liggen, is dit ideaal om het vuil van je schoenen af te schrapen voordat je naar binnen gaat. Eenmaal binnen hoeven je schoenen dan alleen nog maar gedroogd te worden. Een deurmaat op maat laten maken is de perfecte oplossing als je je huis vrij wilt houden van vocht en vuil. Je kunt dit doen in combinatie met een antislipmat. Een antislipmat zorgt ervoor dat de mat perfect op zijn plek blijft liggen en voorkomt vervelende glij partijen.

https://www.deurmatdirect.nl