Artikel Marketing Extreme
Image default
Internet marketing

Facebook en Instagram: leads vinden

copycat marketing

Iedereen wil als bij toverslag potentiële klanten vinden in verschillende kanalen, zodat ze bijna allemaal zonder problemen tot een aankoop kunnen worden gebracht. En er is zo’n manier, dit is lookalike op Facebook en Instagram, maar met kleine hacks en toevoegingen, die we in het artikel zullen bespreken.

Er zijn twee manieren om uw publiek op Facebook en Instagram te vinden

Targeting (wanneer u Facebook-filters gebruikt, benadrukt u zelf de interesses en kenmerken van het publiek waaraan de advertentie zal worden getoond) – we overwegen het vandaag niet, omdat hij kan samenwerken met de tweede, en individueel vaak inferieur aan hem.

Lookalike (wanneer u een database met e-mail- en telefoonnummers van uw klanten uploadt naar Facebook, en FB u de meest vergelijkbare doelgroep laat zien);

Facebook Lookalike

Lookalike helpt je een publiek te vinden dat zo veel mogelijk op je klanten lijkt (hoewel er misbaksels zijn, is het nog steeds machine learning). Als een gebruiker bijvoorbeeld naar u toe komt en al heeft betaald, is het waarschijnlijk dat vergelijkbare FB-gebruikers geïnteresseerd zijn in uw product en uiteindelijk ook zullen betalen.

De magie van deze methode is dat je op sociale media een specifiek publiek kunt vinden. U kunt natuurlijk niet naar individuele gebruikersprofielen kijken, maar u kunt een doelgroep selecteren en er advertenties op weergeven – geen probleem. Hoe nauwkeuriger de targeting van elk segment, hoe hoger de effectiviteit van uw advertenties (op voorwaarde dat de advertentiecampagne correct is opgezet).

Om Lookalike te gebruiken, moet u een gebruikersbestand hebben van ten minste 100 mensen, en bij voorkeur meer dan 1000. Anders is het resultaat niet perfect en is het gevonden publiek niet zo nauwkeurig.

Het is niet efficiënt om het hele klantenbestand te gebruiken; het loont de moeite ze op basis van enkele criteria in segmenten te verdelen. U kunt bijvoorbeeld degenen vinden die het meest lijken op het segment gebruikers dat afkomstig is van contextuele advertenties of degenen die al 2 of meer aankopen hebben gedaan. Dit zorgt voor een meer gepersonaliseerde advertentiecampagne en trekt de juiste klanten aan.

Hier zijn nog enkele voorbeelden van welk publiek u kunt markeren:

  • gebruikers die kopen bij het eerste bezoek aan de site;
  • klanten met de meest marginale producten;
  • gebruikers die afkomstig zijn van advertenties;
  • die meer dan drie producten tegelijk hebben gekocht;
  • geabonneerd op de nieuwsbrief;

en eventuele andere opties, afhankelijk van uw doelen.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

facebook ad on instagram marketing book

https://marketingbook.shop