Artikel Marketing Extreme
Image default
Woning en Tuin

Energie besparen met tochtstrippen

Heb je last van tocht onder de deuren door of langs de ramen dan kan de energierekening de pan uit rijzen en het is een stuk minder comfortabel omdat je wellicht op de tocht zit. Met de huidige energietarieven is het zeker de moeite waard om te kijken naar simpele oplossingen om energie te besparen en het gebruik van tochtstrips kan je helpen de stookkosten te beperken en geeft daarnaast een stuk extra comfort.

Welke soorten tochtstrips zijn er?

Je hebt tochtstrips echt in veel verschillende soorten en maten.

Deur: Zo heb je tochtstrips die je onder een deur kunt monteren met een soort vegertje eronder. Hierdoor gaat de tocht niet meer onder de deur door en het borsteltje zorgt er voor dat de deur nog gemakkelijk open en dicht kan. Deze worden vaak gemonteerd met enkele schroefjes (deze kun je het betse monteren met een accuboormachine). Een andere oploossing voor de deur zijn plakstrips alsook een soort kussen slang die je voor de deur kunt leggen en die je tevens gemakkelijk kunt verplaatsen.

Raam: Voor het raam heb je vaak plakstrips. Deze zelfklevende strips kun je aan de binnenkant van het kozijn monteren. Ook kun je dit doen met alluminium strips.

Garagedeur: Heb e een roldeur als garagedeur dan kan het zijn dat je door een onregelmatige vloer in de garage ruimte onder de deur ziet waar tocht doorheen komt. Zeker als de wind erop staat kan het erg koud zijn in de garage. Doordat de kieren onregelmatig zijn kun je kiezen voor een zogeheten O profiel. Dit profiel tochtstrip heeft een lage weerstand en is zeer geschikt om onregelmatige ruimtes te dichten.

Waar te koop?

Je kunt online op diverse plekken tochtstrips kopen. Voor een goedkope oplossing kun je ook gaan voor action tochtstrips.