Artikel Marketing Extreme
Image default
Woning en Tuin

De levensduur van je elektrische boiler verlengen.

De levensduur van je elektrische boiler verlengen.

Waarom heeft de ene elektrische boiler een kortere levensduur dan een andere? Het kan voorkomen dat twee identieke apparaten een heel verschillende levensduur hebben. Hoe kan dit?

Dat kan om redenen die we hier gaan uitleggen. In principe worden elektrische boilers gemaakt in grote oplagen van ketelbouw. Dit zorgt ervoor dat alle tanks dezelfde mate van bescherming krijgen en identieke diktes staal en isolatie hebben. Bij gebruik van emaille krijgen alle boilers hetzelfde bad. Maar desondanks is het mogelijk dat er verschillen zijn in de dichtheid of in de mate van bescherming die volgens hetzelfde proces zijn vervaardigd.

 

 

 

Dit zijn de oorzaken die de levensduur van de boiler beïnvloeden: 

-De kwaliteit van het water.- Meteen de belangrijkste factor. Elektrische boilers zijn tanks die zijn ontworpen voor gebruik van het sanitaire water. Hoge concentraties kalk of zout zijn echter bijzonder schadelijk voor boilers.

– Waterdruk.- Ook dit is een belangrijke factor. Boilers die op een zeer hoge druk moeten werken krijgen te maken met expansieprocessen die vervolgens de binnenbescherming van de ketel kunnen beschadigen.

– De temperatuur waarop de boiler werkt.- Een boiler die altijd op een (te) hoge temperatuur draait, offert zijn duur ook op. Daarom wordt er ook altijd aanbevolen om een temperatuur van ongeveer 55º aan te houden, dit is echt meer dan genoeg om het comfortabel een warme douche te nemen en tevens de levensduur van de boiler te behouden.

– Gebruiksfrequentie.- Het is logisch dat een elektrische boiler die constant aan het werk is en waarvan verwacht wordt elk uur warm water te leveren, niet dezelfde duur heeft als een elektrische boiler die sporadisch of voor een normale dagelijkse douche wordt gebruikt. Je moet in je achterhoofd houden dat elektrische boilers zijn ontworpen voor huishoudelijk gebruik en niet voor intensief of industrieel gebruik. Boilers voor industrieel gebruik bestaan wel, maar dat zijn meestal zeer grote boilers die gemaakt worden van ander materiaal, namelijk; Inox Duplex 2205. Dit is de hoogste kwaliteit momenteel haalbaar voor elektrische boilers en zijn van offshore kwaliteit.

https://boilers.nl/