Artikel Marketing Extreme
Image default
Huishoudelijk

De beste schoonmaaktips.

Schoonmaken is altijd een nachtmerrie, het is altijd meer werk dan initieel verwacht en neemt uren in beslag. Gelukkig zijn er enkele manieren om het schoonmaken niet alleen sneller te maken maar ook makkelijker. Door deze tips toe te passen hoef jij later minder tijd te besteden aan schoonmaken en kun jij je focussen op andere dingen die je liever doet. Als al deze tips nog steeds niet helpen kun je altijd overwegen een schoonmaakbedrijf uit Helmond in te huren

Maak altijd van boven naar beneden schoon

Stof en ander vuil zal altijd naar beneden vallen. Dus probeer altijd van boven naar beneden te werken. Als je bijvoorbeeld een trap schoonmaakt begin dan bovenaan en maak je weg naar beneden. Zo zorg je er voor dat je ieder stukje stof te pakken krijgt en niet onnodig extra moet schoonmaken. Dit geld niet alleen voor je trap maar voor alle oppervlaktes in je huis. Doe eerst de kastjes en dan de vloer. In de keuken eerst het aanrecht dan pas de vloer. Dit klink wellicht wel logisch maar het is een veelgemaakte fout die je veel werk kan schelen als je er een beetje op let.

Wodka als schoonmaakmiddel

Je zou het niet denken maar wodka heeft nog een ander nut dan het in je keel te gieten. Wodka verwijdert bacteriën en geuren en kan als goed algemeen schoonmaakmiddel worden ingezet. Je kunt je eigen schoonmaakmiddel maken en zo bespaar je kosten en kun je ook nog eens als je niet naar de winkel wilt gaan een fles uit de kast pakken.

Magische spiegel

Als jij iemand bent die zich regelmatig stoort aan het feit dat er in de badkamer spiegel altijd mist is en je na een warme douche je spiegel niet kunt gebruiken dan is dit de tip voor jou. Neem tijdens het schoonmaken wat scheerschuim en plats het op de spiegel. Veeg het goed over het hele oppervlak en veeg het vervolgens er af met een natte doek. De volgende keer zal je spiegel geen mist meer hebben.

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/schoonmaakbedrijf-helmond/