Artikel Marketing Extreme
Image default
Gezondheid

5 tips om type 2 diabetes te bestrijden

In de VS hebben bijna 30 miljoen volwassenen diabetes type 2, en dat aantal neemt gestaag toe. Helaas heeft deze chronische ziekte ook een alarmerende stijging in prevalentie onder jongere mensen. In feite is bijna de helft van alle Amerikanen met type 2 diabetes 25 jaar of jonger. Als u dit leest omdat u vermoedt dat u risico loopt op het ontwikkelen van type 2 diabetes zegt de diëtisten, is het nog niet te laat om actie te ondernemen! Door nu gezondere gewoonten aan te nemen, kunt u voorkomen dat de aandoening zich ontwikkelt. Zelfs als u al diabetes type 2 heeft, zijn er veel eenvoudige manieren om uw symptomen te beheersen en uw risico op complicaties te verkleinen. Hier zijn 5 tips om u te helpen type 2 diabetes te bestrijden:

 

Maak van het ontbijt een prioriteit

Er zijn veel manieren om diabetes type 2 te bestrijden, maar een van de eenvoudigste is ervoor te zorgen dat u uw dag begint met een ontbijt. Het eten van een ontbijt reguleert uw bloedsuikerspiegel en helpt de insulinegevoeligheid te verbeteren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die ontbijten over het algemeen gezonder zijn dan mensen die dat niet doen. Het eten van een gezond ontbijt dat bestaat uit vezelrijke volle granen, magere eiwitten en magere zuivel kan helpen uw bloedlipidenprofiel te verbeteren en uw risico op diabetes type 2 te verminderen. Kies indien mogelijk voor ontbijtproducten met veel vitamine A en vitamine B-complex, omdat deze helpen uw bloedsuikerspiegel te reguleren en oxidatieve stress te voorkomen. Voorbeelden van een gezond ontbijt zijn havermout, volkoren toast, of een Engels muffin met magere yoghurt.

 

Verhoog uw lichaamsbeweging.

Het is aangetoond dat lichaamsbeweging het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanzienlijk vermindert. Hoe vaker u sport, hoe groter het voordeel. Onderzoek toont aan dat zelfs korte periodes van fysieke activiteit een positief effect kunnen hebben. Kies waar mogelijk voor activiteiten die weinig impact hebben en matig intensief zijn. Voorbeelden zijn zwemmen, fietsen, yoga, Zumba en wandelen. Deze activiteiten zijn niet belastend voor uw gewrichten en kunnen leiden tot een gezondere levensstijl. Voor de beste resultaten moet u streven naar vijf keer per week 30 minuten lichaamsbeweging van gemiddelde intensiteit. Voeg, indien mogelijk, een paar weerstandstrainingsoefeningen toe aan uw routine. Dit zal uw metabolisme stimuleren en uw spieren versterken. Als u diabetes type 2 heeft, vermijd dan activiteiten die een grote impact hebben of erg intensief zijn. Activiteiten met een hoge impact, zoals hardlopen, kunnen het risico op voet- of gewrichtsblessures vergroten. Intensieve trainingen verhogen ook het risico op hyperglykemie. Bespreek indien mogelijk met uw zorgverlener wat voor u de beste vorm van lichamelijke activiteit is.

 

let op wat u eet

Een andere belangrijke manier om diabetes type 2 te voorkomen of te beheersen, is op te letten wat u eet. Het is aangetoond dat het eten van een dieet met veel verzadigde vetten uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhoogt. Voor de beste resultaten richt je je op een dieet met veel vezels, fruit en groenten en beperk je de hoeveelheid rood vlees die je eet. U kunt ook profiteren van supplementen met bepaalde vitaminen en mineralen. Voorbeelden hiervan zijn vitamine B-6, B-12 en foliumzuur, maar ook ijzer, magnesium en chroom. Kies waar mogelijk voor supplementen van hoge kwaliteit. Neem uw vitaminen met voedsel in om de opname ervan te verbeteren. Wanneer u voedsel kiest, zorg er dan voor dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwit zorgt ervoor dat u vol zit en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Beperk uw inname van hoog-glycemische voedingsmiddelen zoals wit brood, witte rijst en pasta. Concentreer u in plaats daarvan op het eten van volle granen, peulvruchten, fruit en groenten.

 

Beheers uw stress en bloeddruk.

Een andere belangrijke manier om uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verminderen is het beheersen van uw stress. Hoewel het misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan lijkt, zijn er veel manieren waarop u stress in uw leven kunt verminderen. Enkele van de beste manieren om met stress om te gaan zijn voldoende slapen, regelmatig sporten en tijd doorbrengen met vrienden en geliefden. Je kunt ook baat hebben bij het beoefenen van stressverlagende technieken, zoals meditatie, yoga of journaling. Zorg er ten slotte voor dat u uw medicijnen volgens voorschrift inneemt, want van sommige medicijnen is bekend dat ze hoge bloeddruk kunnen veroorzaken. Voor veel mensen zijn veranderingen in de levensstijl voldoende om diabetes type 2 te voorkomen. Als u echter een hoog risico loopt om deze aandoening te ontwikkelen, kunnen bepaalde medicijnen helpen uw bloedglucosespiegels te reguleren. Indien mogelijk, werk samen met uw zorgverlener om de beste medicijnen voor u te vinden. Als u diabetes type 2 hebt, zorg er dan voor dat u de aanbevelingen van uw arts voor het beheer van uw aandoening opvolgt.

 

Stop met roken.

Een andere belangrijke verandering in je levensstijl om diabetes type 2 te voorkomen of te beheersen is stoppen met roken. Er is aangetoond dat roken uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanzienlijk verhoogt. Zoek, indien mogelijk, hulp bij uw arts om te stoppen. U kunt ook baat hebben bij het gebruik van bepaalde nicotinevervangende therapieën, zoals nicotinekauwgom of -tabletten. Als u diabetes type 2 heeft en rookt, kan stoppen uw symptomen aanzienlijk verbeteren. Het kan ook helpen uw risico op het ontwikkelen van complicaties te verminderen. Zorg ervoor dat u de aanbevelingen van uw arts voor het beheer van uw aandoening tijdens het stoppen nauwgezet opvolgt. Het kan zijn dat u uw medicatiedosering moet aanpassen of een ander dieet moet volgen.

 

Conclusie.

In de VS hebben bijna 30 miljoen volwassenen diabetes type 2, en dat aantal neemt gestaag toe. Gelukkig is deze chronische ziekte grotendeels te voorkomen door gezonde leefstijlkeuzes. Door nu gezondere gewoonten aan te nemen, kunt u voorkomen dat de aandoening zich ontwikkelt. Zelfs als u al diabetes type 2 heeft, zijn er veel eenvoudige manieren om uw symptomen te beheersen en uw risico op complicaties te verkleinen. Volg deze 5 tips om u te helpen type 2 diabetes te bestrijden: maak van het ontbijt een prioriteit, verhoog uw lichaamsbeweging, let op wat u eet, beheer uw stress en bloeddruk, en stop met roken.

https://www.dietistmandybreure.nl/leververvetting