Artikel Marketing Extreme
Image default
Kinderen

Ontwikkeling van meisjes beperken

Een coole radiografisch bestuurbare auto is helaas niet iets wat je snel als cadeau zou kopen voor de verjaardag van een meisje. Dit is met meer speelgoed zo. Denk bijvoorbeeld ook aan lego en puzzels. Jammer genoeg wordt speelgoed ook in hokjes geplaatst. Voor jongens worden er cadeaus gekocht die hun ruimtelijk inzicht kan vergroten. Bij meisjes is dit niet het geval. Bij speelgoed voor meisjes wordt er sneller geneigd naar dingen die met het uiterlijk van meisjes te maken hebben. Maar hierdoor kan je het ruimtelijke inzicht van meisjes wel beperken. Speelgoed moet niet meer in hokjes worden geplaatst. Kinderen moeten kunnen spelen met wat ze zelf willen en leuk vinden.

De omgeving van meisjes heeft invloed

De omgeving van meisjes kan ook invloed uitoefenen op de speelgoed keuze die ze maken. Dit is in principe bij jongens ook het geval. Als meisjes bijvoorbeeld van de maatschappij meekrijgen dat meisjes met poppen horen te spelen en niet met auto’s, dan zullen ze er ook minder snel naar vragen. Ze weten natuurlijk ook dat ze bijvoorbeeld gepest kunnen worden wanneer ze met auto’s willen spelen, omdat niet iedereen dit accepteert. Dit is erg jammer, want kinderen horen te kunnen spelen met wat zij zelf willen. Het doet er niet toe wat anderen ervan vinden.

Wat kan je doen als ouder?

Als ouder zijnde kan je verschillende soorten speelgoed laten uitproberen door je kind. Stel dat je een dochter hebt, dan kan je zowel poppen als auto’s kopen. Zo kom je er gemakkelijk achter wat je dochter daadwerkelijk leuk vindt. Leer je kinderen vooral ook aan dat speelgoed niet gericht hoort te zijn op één specifiek geslacht. Als je een zoon hebt kan je hetzelfde doen. Indien je dit als ouder doet kan je je kind stimuleren. Dan zou je kind ook eerder kunnen zeggen wat voor speelgoed hij/ zij bijvoorbeeld zou willen.