Artikel Marketing Extreme
Image default
Aanbiedingen

Waarom iedereen een vleermuiskast moet aanschaffen

Waarom iedereen een vleermuiskast moet aanschaffen

Al decennia’s lang zijn vleermuizen een bedreigde diersoort. Een groot probleem, want vleermuizen zijn best wel belangrijke beestjes voor de wereld. Een van de manieren waarmee jij de vleermuizen kan helpen, is door het plaatsen van een vleermuiskast. Doordat er steeds meer wordt gebouwd in Nederland, is er steeds minder natuurlijke leefruimte voor onze gevleugelde vriend. Waarom dat een probleem is? Dat vertellen we je in dit blog!

 

Net als de bijen

Wat maar weinig mensen weten, is dat niet alleen bijen zorgen voor de verstuiving van bloemen en planten: ook vleermuizen zorgen hiervoor! Ze bestuiven bloemen en planten, wat belangrijk is voor de groei. Vruchten kunnen niet groeien zonder de bestuiving van vleermuizen of bijen. En dat niet alleen, ook zorgen de vleermuizen ervoor dat de zaden van planten worden verspreidt. Hierdoor kunnen planten ook weer op andere plekken groeien.

 

Tegen de insecten

Iedereen kent het wel: de vervelende insecten in en rondom jouw huis. Wat maar weinig mensen weten, is dat vleermuizen jouw bij dit probleem kunnen helpen. Vleermuizen eten ’s nachts bijvoorbeeld graag muggen. Heb je in de zomeravonden veel last van muggen? Dan kun je er dus over na gaan denken om een vleermuiskast aan te schaffen. Zo help je niet alleen de vleermuizen maar heb je snel minder muggen rond jouw huis. Nog een extra voordeel is dat je geen bestrijdingsmiddelen nodig bent voor de muggen, zo ben je ook nog eens ‘groener’ bezig!

 

Weinig jongen

Vleermuizen zijn onwijs interessante dieren. Zoals we hierboven al omschreven zijn ze erg belangrijk voor de natuur. Omdat de diertjes met uitsterven worden bedreigd is het belangrijk dat we zorgzaam zijn voor de dieren. Wat het nog moeilijker maakt, is dat de vleermuizen maar een jong krijgen per jaar. Een goede en veilige plek voor de vleermuis om zich voort te planten is dus van belang. Gelukkig kun jij hier al heel makkelijk je steentje aan bij dragen. Door het aanschaffen en plaatsen van een nieuwe vleermuiskast kun jij er samen voor zorgen dat vleermuis veilig haar jong kan groot brengen. Help jij ook mee met het redden van de vleermuis?

 

https://www.vogelhuisjes.nl/